ATP Finals

Tsitsipas: Pritisak me nije slomio

''Pritisak me nije slomio. Bio sam vrlo staložen, znao sam u pravom trenutku koje odluke treba donijeti'', istaknuo je mladi tenisač.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2019. u 08:30 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlu godinu je zaključio kao pobjednik Next Gen ATP Finalsa, ove je na korak do titule u Londonu nakon što je u polufinalu savladao Rogera Federera 6:3, 6:4. Stefanos Tsitsipas igra svoj najbolji tenis na kraju godine, bez obzira na poraz od Nadala.

Ove godine je uzeo dva naslova u Estorilu i Marseilleu, izgubio je finala Pekinga, Dubaija i Madrida. Finale Londona je svakako najbolji rezultat koji je ostvario. Protiv Rogera je pokazao čvrstinu za razliku od nekih prethodnih mečeva, jer spasio je 11 od 12 break lopti.

''Pritisak me nije slomio. Bio sam vrlo staložen, znao sam u pravom trenutku koje odluke treba donijeti. Osjećaj je sličan kao na nekom od Grand Slam turnira, jer svi koji prate tenis znaju za ovaj turnir. Nije lako doći do pozicije u kojoj sam ja, nije lako doći do finala. Ovo je turnir s dugom poviješću i zato sam posebno ponosan što sam ušao u finale. Još kao dječak sam gledao ovaj turnir. Nisam ni mogao zamisliti kako ću ja jednog dana igrati ovdje u finalu. Puno toga sam naučio od ovih iskusnijih igrača, Rogera također. Odrastao sam gledajući Rogera kao dijete, gledao sam ga ovdje na ovom turniru, gledao sam ga u Wimbledonu. Nadao sam se da ću jednog dana izaći na teren i igrati baš protiv Federera. Danas sam igrao, pobijedio i mogu reći da živim svoj san'', istaknuo je nakon meča Tsitsipas.

Kopirati
Drag cursor here to close