Zlatni dupin 2016

Lana Pudar postavila novi državni rekord

Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2016. u 08:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vodenih sportova Orka iz Mostara proteklog je vikenda sa jedanaest najmlađih plivača sudjelovao na međunarodnom plivačkom mitingu Zlatni dupin 2016.

Lana Pudar je opet briljirala, osvojivši tri zlatne medalje u disciplinama 100m delfin, 100m leđno i 100m mješovito. I pored viroze koja ju je mučila u prethodnom periodu, Lana je u disciplini 100m delfin postavila novi državni rekord u vremenu 01.14.68, popravivši svoj vlastiti za osam stotinki.

Također, sa ovim rezultatom Lana je isplivala najvrijedniji rezultat cijelog mitinga i u ženskoj i u muškoj konkurenciji osvojivši 400 bodova, što je svrstalo u najbolju plivačicu mitinga.

Ostatak ekipe je značajno popravio sva svoja vremena, a iz Orke navode da ostaje žal što se nisu okitili sa jos kojom medaljom, jer su Danis Harmandić i Katja Kondža osvojili nekoliko četrvtih mjesta sa minimalnim zaostacima za trećeplasiranim.

Orku“su na ovom mitingu pored navedenih plivača još predstavljali: Luna Rozić, Ema Šunjić, Leon Lasić, David Azinović, Filip Ivanković, Lucija Jakovljević, Antonela Pudar i Tamara Pezer.

U jedanaestom mjesecu plivače Orke očekuju nastupi na nekoliko mitinga u BiH i regiji, a škola plivanja će nastaviti raditi punim kapacitetom i u sljedećem periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close