Zadržali nadu ali ovise o drugom

Mostarci slavili u dramatičnoj završnici

Mostar SG i Örebro imaju po tri boda, u posljednjem kolu Örebro će na megdan Loznici, pa prvak BiH ovisi najviše o tom susretu. Susretu u kojem će novajliji u ovom takmičenju, gostima iz Loznice bod biti dovoljan za prvo mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 27. 10. 2022. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dramatičnoj završnici Mostar SG Staklorad je uspio savladati prvaka Švedske Örebro 3:2 u drugoj utakmici turnira Glavne runde Lige prvaka. Ipak, s obzirom na to da je Loznica - Grad u ovom trenutku na maksimalnih šest bodova, prvak Srbije je najbliži prolasku dalje.

Mostar SG i Örebro imaju po tri boda, u posljednjem kolu Örebro će na megdan Loznici, pa prvak BiH ovisi najviše o tom susretu. Susretu u kojem će novajliji u ovom takmičenju, gostima iz Loznice bod biti dovoljan za prvo mjesto.

Ipak, da bi zadržali kakvu takvu nadu, domaći igrači su trebali tri boda u duelu sa Šveđanima koji utakmicu otvaraju na najbolji način. Nakon svega desetak sekundi igre. Mieli postiže efektan gol za 0:1. Trener domaćih je tražio pravu postavu, a ulaskom Kalajdžića i Sutona domaći su zaigrali brže, pa su uspjeli doći do 1:1, upravo golom Kalajdžića.

Međutim, na polovine igre u prvom poluvremenu Alves krade jednu loptu, u zadnjoj trećini Mostar SG, proigrava Mielija a ovaj postiže svoj drugi gol. Prvo poluvrijeme obilježilo je neugodno proklizavanje Amel Rastoder koji je nakon jednog duela udario u jedan od stubova iza gola. Na prvu udarac je izgledao poprilično neugodan, ali se igrač prvaka Švedske vratio na teren u drugom dijelu. 

Tih 1:2 na semaforu je stajati do 38. minute. Skoro dvadeset minuta domaći su igrali pet na četiri u fazi napada ali nisu mogli do gola. Promašivali su male, velike, šanse, zicere, sjajno branio i Herlin.

I onda je samo u 23 sekunde Aladžić postigao dva gola skoro na identičan način za 3:2. U preostalom vremenu, nekih pedesetak sekundi do kraja, igrači Örebra pogađaju stativu, pa u sljedećem napadu sjajno intervenira golman Ahmadpour i ostaje 3:2.

U prvoj utakmici dana, Araz je pokazao da je u ovom trenutku daleko od ekipe koja je trebala biti prvi favorit turnira, Loznica je slavila 4:1. Dvostruki strijelac je bio Kocić, dok su po jedan gol dodali Milosavljević i Rosić. Strijelac za Araz je bio Vitão.

Kopirati
Drag cursor here to close