Liga prvaka u Mostaru

Počinje borba za prvo mjesto, Mostar SG večeras protiv Loznice

Gosti u svojim redovima imaju nekolicinu provjerenih imena, tu su reprezentativci Srbije Jakov Vulić, Đorđe Rosić, Nemanja Milosavljević, tu je i dugogodišnji igrač Mostar SG, Daniel De Souza koji igra za Sjevernu Makedoniju.
Sport / Ostali sportovi | 26. 10. 2022. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Futsal Liga prvaka nije prvi put u Mostaru, ali jeste Mostar domaćin prvi put drugog kruga ili kako se to u ovom sportu zove "Main round".

Aktuleni prvak, osvajač Kupa, posljednjih sezona najbolja futsal momčad u BiH, Mostar SG opet nije imala sreće u ždrijebu, jer se nlazi u drugom dijelu. Tamo gdje su četiri skupine, iz kojih samo pobjednici prolaze u Elitnu rundu.

Koju će biti jako teško izboriti u Mostaru, u društvu prije svega izuzetno kvalitetnih sastava kao što su Araz iz Azerbejdžana, sastava koji iza sebe ima dva plasmana na završni turnir u prošlosti, te manje poznatog prvaka Srbije, KMF Loznica - Grad. Četvrta momčad u ovom društvu je prvak Švedske Örebro SK, koja realno teško može do prvog mjesta.

Zato se prava uzbuđenja očekuju u međusobnim okršajima Araza, Loznice i Mostar SG. Prvi je na rasporedu već večeras, kada u drugoj utakmici dana igraju Mostar SG i Loznica - Grad. Gosti u svojim redovima imaju nekolicinu provjerenih imena, tu su reprezentativci Srbije Jakov Vulić, Đorđe Rosić, Nemanja Milosavljević, tu je i dugogodišnji igrač Mostar SG, Daniel De Souza koji igra za Sjevernu Makedoniju.

"Realno, očekujemo da prođemo dalje. To su nam ambicije. Mislim da je grupa podjednaka, barem što se tiče ove prve tri ekipe, nas, Loznice i Araza i mislim da svi imamo podjednake šanse da prođemo dalje, možda mi malo više zbog domaćeg terena.Ja sam svima rekao da je najbitnija i najteža utakmica ta prva protiv Loznice. Otvara se turnir i ona može da diriguje stanje u skupini kompletno. Mislim da od nje dosta zavisi i ako tu prvu utakmicu uspijemo da dobijemo mislim da imamo najveće šanse za prolaz.

" Želimo prije svega predstaviti futsal iz Srbije na najbolji mogući način i naravno probat ćemo izboriti plasman među 16 najboljih momčadi Europe, što u ovoj skupini neće biti nimalo lako. Mislim da je Azar prvi favorit, jedna iskusna momčad sa velikim brojem Brazilaca u svojim redovima, njihov trener je Brazilac. Što se tiče našeg prvog protivnika, znamo da i oni žele prvi put proći među 16 najboljih, da u svojim redovima imaju nekolicinu reprezentativaca, tu je i naš reprezentativac Rajčević i sigurno je da su opasni posebno na svom terenu", kaže trener Loznice Borko Surudžić.

Prvu utakmicu na turniru u Mostaru na turniru igraju Araz i Örebro SK od 17 sati i 30 minuta večeras, nakon čega je od 20 sati na rasporedu duel Mostar SG - Loznica Grad.

Kopirati
Drag cursor here to close