Glavna runda Lige prvaka

Mostar SG poražen od Loznice, Örebro iznenadio

U prvoj utakmici turnire, prvak Švedske Örebro je napravio veliko iznenađenje savladavši Araz iz Azerbejdžana. U tvrdoj utakmici igrači Örebra su iskoristili dva kaznena udarca i jedan penal.
Sport / Ostali sportovi | 26. 10. 2022. u 23:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već nakon prvog dana turnira glavne Lige prvaka u futsalu je postalo jasno kako će borba za prvo mjesto u skupini 5 biti neizvjesna jer su prvog dana po tri boda osvojili Örebro i Loznica - Grad. Aktualni prvak BiH, Mostar SG Staklorad je u lovu na drugi prolazak u Elitnu rundu, poražen od prvaka Srbije, Loznice 1:2.

Utakmica je ponudila puno uzbuđenja, a na kraju su gosti imali više razloga za slavlje. Odlučili su igrači Loznice prepustiti posjed lopte domaćinu, a svoje prilike su tražili iz vrlo brzih kontri. I imali su nekoliko odličnih prilika.

Pogađali su igrači Loznice stativu, prečku, golman domaćih, Iranac Ahmadpour je također skinuo nekoliko lopti pravovremenim izlascima sa svog gola. Međutim, u devetoj minuti nije uspio zaustaviti Stojković koji pogađa za 0:1.

Svoju večer na golu Loznice je imao i golman Vulić koji je zaustavio nekoliko vrlo neugodnih pokušaja, Jelića, Rajčevića, Aladžića i društva. U drugom dijelu je Mostar SG stvorio dobar pritisak, teško su gosti izlazili iz presinga, što je rezultiralo golom Jelića za 1:1 u 22. minuti.

Međutim, kada se očekivalo da Mostar SG prelomi utakmicu stigao je gol gostiju. U 31. minuti nakon prekida Kocić pronalazi Brazilca Dudua i gosti ponovo vode. Nastavili su domaći igrači propuštati svoje prilike od kojih je najbolja bila onda Rajčevića kada je dosuđen penal za Mostar SG. Trener gostiju u tom trenutku na teren šalje Nikolića, a ovaj brani šut reprezentativca Srbije. U samoj završnici kapetan domaćih, Mario Aladžić je pogodio prečku. Slaba utjeha domaćim igračima je svakako podat sa su imali 20 udaraca u okvir gola, osam više od svojih protivnika.

U prvoj utakmici turnire, prvak Švedske Örebro je napravio veliko iznenađenje savladavši Araz iz Azerbejdžana. U tvrdoj utakmici igrači Örebra su iskoristili dva kaznena udarca i jedan penal, dok je Brazilac Dias Alves ostvario hat trick u trijumfu svoje momčadi 5:2, koja je sada ravnopravni kandidat za prolazak dalje.

U četvrtak, od 17 sati i 30 minuta igraju Araz - Loznica Grad, dok se od 20 sastaju Mostar SG - Örebro.

Kopirati
Drag cursor here to close