6. Mostarski polumaraton

Mostar Run Weekend: Osmijeh nam je najpotrebniji

Zaštitni znak ovogodišnjeg izdanja je onaj iskreni, topli osmijeh koji vraća nadu i uljepšava dan.
Sport / Ostali sportovi | 15. 03. 2022. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gradskoj vijećnici Mostar održana je konferencija za novinare u povodu manifestacije Mostar Run Weekend sa središnjim događajem 6. Mostarskim polumaratonom.

Glavni partner ovogodišnje humanitarne utrke u sklopu Mostar Run Weekenda je udruga Minores, a zaštitni znak ovogodišnjeg izdanja je onaj iskreni, topli osmijeh koji vraća nadu i uljepšava dan.

Kao i prethodnih godina, organizatori u suradnji sa partnerima potrudili su se napraviti ovu manifestaciju na najbolji mogući način.

''Hvala svim partnerima i gradonačelniku Mostara, kao i MUP-u HNŽ bez kojih se manifestacija ne bi mogla održati, kazao je Franjo Lovrić'', predsjednik organizacijskog odbora Mostar Run Weekenda.

Foto: Bljesak.info / Franjo Lovrić: Posebno smo ponosni na humanitarnu utrku građana

''Posebno smo ponosni na humanitarnu utrku građana. Imali smo 200 sudionika na našim počecima, a ove godine imamo rekordnih 820 sudionika i ove godine održat će se kao podrška radu udruzi Minores. Od tih 820 natjecatelja, 80% je lokalno stanovništvo. Veseli nas da su to cijele obitelji. I to je onaj način na koji želimo u budućnosti graditi tu priču'', istaknuo je Lovrić.

''Kada je u pitanju polumaraton, tu imamo 650 registriranih natjecatelja iz 21 zemlje svijeta. 10% je profesionalnih natjecatelja iz regije, a 80% ili više je rekreativnih sudionika i zaista je pohvalno da netko kao rekreativac istrči 21 kilometar''.

''Mi smo ljudima još uvijek ''egzotična'' zemlja i kroz ovu manifestaciju prezentiramo Mostar i Hercegovinu. Trasa je planirana tako da pokažemo najljepše dijelove grada Mostara. Prolazimo preko sedam mostova, pored predivnih parkova, bulevarom kraj gimnazije. Završava ispred Mepasa, na neki način u centru grada, kako bi se osjetila i ta draž, nekog gradskog života. U budućnosti imamo veliki prostor za napredak, ali mislim da radimo jako dobar posao i mislim da se Mostar može ponositi ovom manifestacijom'', naglasio je Lovrić.

"Kao gradonačelnik sretan sam da se jedna ovakva manifestacija odvija u Mostaru, s naše strane će imati veliku podršku, kao što smo rekli i na radnom sastanku. Ove godine idemo korak dalje s nadom da ćemo napraviti od ovoga jednu veliku regionalnu manifestaciju", rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić na konferenciji za novinare.

"Drago mi je da Mostarski polumaraton postaje prepoznatljiva utrka u regiji gdje svake godine okuplja sve veći broj sudionika", dodao je Vedran Ugljen, ispred Sportskog saveza Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Ugljen: Nadam se da će subota biti jedan praznik sporta u Mostaru

''Sportski savez kao i svake godine podržava Mostarski polumaraton samim tim što sudjeluje u njegovoj promociji i cijelu godinu radimo zajedno na tome. Nadam se da će subota biti jedan praznik sporta u Mostaru i da će nas poslužiti i vrijeme kako bi prošlo sve u najboljem redu'', kazao je Ugljen.

''PU Mostar je napravila detaljan plan osiguranja ove manifestacije. Cilj je omogućiti svim sudionicima u polumaratonu kao i sudionika u prometu. Ovo je apel svim građanima grada Mostara da poštuju odluke PU Mostar na trasi kretanja kako bi sve prošlo u najboljem redu'', istaknuo je Asim Brajević, pomoćnik zapovjednika Policijske stanice Mostar-Centar.

Foto: Bljesak.info / Brajević: PU Mostar je napravila detaljan plan osiguranja ove manifestacije

Nina Škoro, predsjednica Udruge Minores Mostar, kazala je kako je ''ova prilika je šansa za Minores da ukažemo na sve ljude koji na bilo kakav način trebaju našu pomoć. Prilika za sve nas da se osvrnemo oko sebe i vidimo treba li nekome pomoći i na koji način to možemo učiniti'', te se zahvalila organizatorima što su prepoznali njihov rad i doprinos svim građanima Mostara. 

Foto: Bljesak.info / Nina Škoro: Mislim da nam je upravo taj osmijeh u posljednje vrijeme potreban

''Minores ove godine obilježava 10 godina postojanja i 10 godina svakodnevnog iskazivanja osmijeha na licima ljudi. Preko 800 ljudi je prijavljeno za humanitarnu utrku u Mostaru i zaista smo oduševljeni i počašćeni tom brojkom i još veća obveza i odgovornost za nas je da u narednom periodu to opravdamo'', istaknula je Škoro.

''Pozivam sve građane da u subotu izađu na ulice grada i da podrže ovu manifestaciju i da na neki način svi budemo s osmijehom na licu jer mislim da nam je upravo taj osmijeh u posljednje vrijeme najpotrebniji'', zaključila je.

Kopirati
Drag cursor here to close