19.03.2022.

Studenti Sveučilišta u Mostaru uz Humanitarnu utrku u sklopu 6. Mostarskog polumaratona

Utrka u dužini od 4 kilometra će se održati 19.03.2022. u sklopu Mostarskog polumaratona s početkom u 09 sati.
Sport / Ostali sportovi | 25. 02. 2022. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pozvao je svoje studente na sudjelovanje u Humanitarnoj utrci za udrugu Minores. Utrka u dužini od 4 kilometra će se održati  19.03.2022. u sklopu Mostarskog polumaratona s početkom u 09.00h.

Udruga Minores pomaže beskućnicima i obiteljima u potrebi sa područja grada Mostara.

Organizatori ističu kako ih posebno veseli angažman studenata i njihov interes da se uključe u ovu utrku kroz inicijativu Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta koji će svojim studentima platiti kotizaciju za sudjelovanje u ovoj utrci.

Predsjednik organizacijskog odbora Mostarskog polumaratona dr.sc. Franjo Lovrić ističe kako je Sveučilište u Mostaru dugogodišnji partner ovoga projekta, te kako su upravo studenti ciljana skupina Humanitarne utrke.

''Razloga za to je više, jedan od njih je svakako razvijanje empatije i osjećaja za pomoći drugima kod mladih ljudi, drugi je poticanje na aktivni životni stil i tjelesnu aktivnost kao prevenciju hipokinezije i mnogih drugih bolesti suvremenog načina života. Također ne smijemo zaboraviti i svu pozitivnu energiju koja se oslobađa kroz zajedništvo sudjelovanja u ovoj utrci u kojoj je ove godine osmijeh i zaštitni znak cijele manifestacije'', rekao je dr.sc. Franjo Lovrić.

Nadamo se da će dobar primjer studenata Ekonomskog fakulteta slijediti i ostale sastavnice Sveučilišta i potaknuti svoje studente da se prijave na ovu utrku preko službene web stranice: www.mostar.run

Kopirati
Drag cursor here to close