Više od utrke

Mostar Run WEEKEND na najbolji način otvara turističku sezonu u Mostaru

Manifestacija je to koja pod sloganom 'Više od utrke' grad Mostar, u susret proljeću obogati raznolikim i bogatim sadržajem.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2024. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vijećnici grada Mostara u srijedu 20. ožujka najavljeno je održavanje 8. Mostar Run Weekenda koji sa 2.500 sudionika iz 51 zemlje svijeta, kako je navedeno, na najbolji način otvara turističku sezonu u Gradu Mostaru.

Manifestacija je to koja pod sloganom 'Više od utrke' grad Mostar, u susret proljeću obogati raznolikim i bogatim sadržajem.

Predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Franjo Lovrić istaknuo je kako cijeli program započinje u petak 22. ožujka s početkom u 10 sati sportskim sajmom gdje će se prezentirati utrke, partneri i sponzori manifestacije. Istog dana u 16 sati u kongresnoj dvorani Queen je i tečaj sportske fotografije u organizaciji Foto kluba Mostar. Program se nastavlja u 19 sati stručnom trkačkom konferencijom 'Snaga žene' koja će se također održati u dvorani Queen, i u kojoj će svi sudionici moći čuti inspirativne priče snažnih žena iz trkačke zajednice.

Humanitarna utrka

Glavni događaj manifestacije je svakako 'Rolla Mostarski polumaraton' koji starta u subotu u 08 i 30 sati sa mosta u Vojnom i koji će ove godine okupiti rekordnih 1.200 natjecatelja iz 51 zemlje svijeta. Pored utrke polumaratona tu je i Humanitarna utrka u dužini od 4 kilometra za koju je registrirano 1230 sudionika, koja se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade HNŽ Marije Buhač. Od prikupljenih sredstava opremiti će se igraonica za djecu u sklopu Klinike za dječiie bolesti SKBM.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izrazio je zadovoljstvo i pohvalio organizatore ovoga događaja, te još jednom pozvao sugrađane da se pridruže, ali i imaju strpljenja uslijed blokade prometa koja će ustupiti u subotu u jutarnjim satima.

Foto: Bljesak.info / Gradonačelnik Mostara Mario Kordić

U ime mostarske kompanije Rolla koja je generalni pokrovitelj, prisutnima se obratila Amina Grcić koja je naglasila kako je poruka koju Rolla kroz svoje proizvode želi poslati u potpunosti u skladu sa nastojanjima ove manifestacije, a odnosi se na motivaciju da se napravi prvi korak prema zdravlju, i da se svaki pojedinac može pokrenuti i promijeniti svoj životni stil.

Foto: Bljesak.info / Amina Grcić

Glazbeni maraton

O privremenoj obustavi prometa, ulicama i vremenskom trajanju govorio je i zapovjednik policijske uprave Mostar Igor Bjelogrlić koji je zamolio medije da prenesu obavijesti i dodatno upoznaju sve sugrađane o izmjenama prometne regulacije tijekom održavanja ove manifestacije.

Ispred Službe za kulturu Grada Mostar prisutnima se obratila Andrea Šunjić Bernardić koja je najavila 'Glazbeni maraton' odnosno besplatne koncerte koje Grad Mostar u sklopu manifestacije poklanja trkačima, ali i svim sugrađanima. Tako će se u subotu svi moći zabaviti u Pozorišnoj kafani uz 'Misty Band' uz zvukove džeza i autohtona hercegovačka vina. Gastro Pub Nova priča donosi koncert Mostarskih tamburaša, dok je glavni muzički event večeri koncert Ive Jurića i banda 'Zadnja šansa' koji će se održati u OKC Abrašević.

Foto: Bljesak.info / Cijeli program započinje u petak 22. ožujka

Pored koncertnog dijela Šunjić Bernardić je istanula angažman mostarskih osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na trasi utrka, kao i drugik klubova, glazbenih i plesnih organizacija koje će svojim programom podržati trkače cijelom trasom utrke.

Kopirati
Drag cursor here to close