Taekwondo klub Cro Star

Mostar: Polaganje za pojaseve i seminar

Polaganju su pristupila 24 kandidata i svi su bili uspješni.
Sport / Ostali sportovi | 10. 07. 2022. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski taekwondo klub Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić, organizirao je u subotu ljetno polaganje za svoje članove. Polaganju su pristupila 24 kandidata i svi su bili uspješni.

Foto: PR / Polaganje za pojaseve i seminar

Taekwondo klinci su polagali unutar svog dječjeg programa i 8 mališana je oduševilo sve nazočne roditelje. Ovaj stručno vođeni program zadovoljava osnovne dječje potrebe za igrom, kretanjem i druženjem. Na ovaj način utječe se na skladan rast i razvoj mladog dječijeg organizma kojem je podražaj ovakvog tipa neophodan,  utječe se na razvoj opće motorike, koordinacije pokreta i ravnoteže. Mnoga istraživanja su pokazala kako taekwondo treninzi pozitivno utječu na razvoj svih motoričkih sposobnosti.

Foto: PR / Polaganje za pojaseve i seminar

Dječji program ''Taekwondo klinci'' uspješno su položili: Petar Marić, Noa Klepo, Josip Karačić, Luka Dujmović, Ivano Ivanković, Noa Peštić, Jakov Vidačak, Katarina Deronjić.

Foto: PR / Polaganje za pojaseve i seminar

''Naši Taekwondo klinci su bili zaista odlični. To su djeca uzrasta od 4 do 6 godina i bilo ih je danas zadovoljstvo gledati, jer su jako napredovali u posljednjim mjesecima. Savladali su osnovne stavove i određene ručne i nožne tehnike predviđene ovim programom. Razbijali su daske te su pokazali kako su već dobri i u borbi. Nekoliko njih se počelo i natjecati u uzrastu vrtićanaca. Neprocjenjiva je bila radost na njihovim malenim licima kad su dobili svoje medalje i diplome'', izjavila je trenerica Klaudia Marić.

Foto: PR / Polaganje za pojaseve i seminar

Ostali kandidati su polagali za učeničke pojaseve.

NIŽI ŽUTI POJAS: Nikol Marić, Jana Jovanović, Filip Jovanović, Mia Ivanković, Doris Raič, Andrej Raič.

VIŠI ŽUTI POJAS: Matej Dankić, David Bevanda, Ivan Jelić, Matej Maslać, Manuela Ivanković, Lana Tikvić.

NIŽI PLAVI POJAS: Lara Baković, Doris Zlomislić.

VIŠI PLAVI POJAS: Nikola Aničić

NIŽI CRVENI POJAS: Iva Grbešić

''Kandidati za učeničke pojaseve su također bili odlični te su pokazali zavidno znanje na svim dijelovima polaganja. Posebno treba istaknuti Ivu Grbešić, čija je tehnika bila bez grešaka. Iva Grbešić je proglašena za najbolju kadetkinju na Izboru najboljih sportaša grada Mostara za 2021. a bila je i najbolja sportašica našeg kluba. Iva je polagala za crveni pojas te se Iva nastavlja ozbiljno pripremati za nadolazeće turnire ali i za crni pojas'', dodala je trenerica Klaudia Marić.

Foto: PR / Polaganje za pojaseve i seminar

Polaganje su organizirali treneri Cro Stara Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović. Treninzi se i dalje nastavljaju održavati s raznolikim klupskim aktivnostima, nakon čega slijedi samo kratka ljetna stanka.

Treneri Cro Stara su protekli vikend nazočili i na seminaru koji se održao u organizaciji Taekwondo saveza BiH u Posušju. Tema seminara su bila nova natjecateljska pravila u borbama koja su upravo stupila na snagu. Najveća promjena se odnosi na bodove. Više ne pobjeđuje onaj natjecatelj koji ima veći broj bodova na kraju treće runde nego se zbraja pobjeda po rundama. Drugim riječima, ako je natjecatelj pobijedio prve dvije runde onda je 2:0 za njega te nema potrebe ići u treću rundu.

Kopirati
Drag cursor here to close