Prvo državno prvenstvo u brazilskoj jiu jitsi

Mostar ima četiri državna prvaka u jiu jitsu

Mostarski borci iz SD Reflex u timu Bosnae Team United, kojeg vode majstori Emir Alagić i Amir Mahmutović iz Sarajeva, su ostvarili veoma dobar uspjeh
Sport / Ostali sportovi | 11. 12. 2022. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo državno prvenstvo u brazilskoj jiu jitsi u organizaciji Jiu jitsu saveza Federacije BiH održano je jučer u Sarajevu u Olimpijskoj dvorani na Skenderiji. Turnir je okupio više od 300 boraca iz Bosne i Hercegovine.

Mostarski borci iz SD Reflex u timu Bosnae Team United, kojeg vode majstori Emir Alagić i Amir Mahmutović iz Sarajeva, su ostvarili veoma dobar uspjeh sa četiri zlatne, dvije srebrene i jednom brončanom medaljom. Bosnae Team United je bio drugi najuspješniji tim natjecanja u konkurenciji 17 klubova.
 
Prvaci Bosne i Hercegovine iz Mostara su Haris Suša, Elmin Novalić, Đenan Mušinović i Ajdin Đogo, dok su viceprvaci Bosne i Hercegovine Jasmin Pandur i Isam Puce. U kategoriji starijih kadeta Adin Rahimić je nakon odlične pobjede ostvario treće mjesto.

Treneri BJJ Kids škole Reflexa Haris Suša i Jasmin Pandur su imali odlične borbe, Haris je u finalnoj borbi uspio doći do pobjede sa rezultatom 11:0, dok je Jasmin završnicom poluge na ruci ostvario pobjedu za samo 1 minutu i 32 sekunde.

Kopirati
Drag cursor here to close