Antonio Sergio Zimmermann Cardoso

Svjetski jiu jitsu prvak dolazi u BiH

Višestruki svjetski šampion u brazilskoj jiu jitsi, Sergio ‘Canudo’ Zimmermann održat će seminare u Tuzli i Sarajevu
Sport / Ostali sportovi | 24. 03. 2022. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Antonio Sergio Zimmermann Cardoso, u svijetu brazilske jiu jitse poznat kao Canudo, glavni trener Pound For Pound klubova iz Minhena i Rima, višestruki europski (12) i svjetski prvak u BJJ, prvak Brazila i europski prvak u No Gi, ponovo dolazi u Bosnu i Hercegovinu.

U subotu, 26. ožujku, u Tuzli u Flek Gym prostorijama (Mustafe Huskića bb) s početkom u 12 sati bit će upriličen seminar sa ovim vrhunskim borcem, a dan poslije, u nedjelju, 27. ožujak u Sarajevu u novoj dvorani Bosnae Team United BJJ kluba, Shopping Grbavica (Hasana Brkića 30) s početkom u 18 sati. To će biti ujedno i prvi trening u novim prostorijama Bosnae Team Uniteda.

Lokalna podrška će biti bh. treneri Mensur Pašić, Emir Alagić i Amir Mahmutović.

Brazilski jiu jitsu, kao i svi drugi borilački sportovi, ima proširene verzije treninga – seminare. Vrlo su bitan aspekt za napredak i za bolje razumijevanje vještine. Mnogo više pažnje se obraća na detalje i na sve one druge stvari koje kompletiraju jedan sistem borenja, kao što su fizička sprema, mentalna stabilnost, ishrana.

Seminar sa Canudom je jedan od najkvalitetnijih na ovim područjima. Pridružite se, ovo je sjajna prilika da se nađete na strunjači s vrhunskim BJJ borcem.

Cijena seminara je 40 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close