Nick ponosan

Medvedev: Neki u publici imaju nizak IQ

Ali bilo je trenutaka kada su navijali između mog prvog i drugog servisa kao da sam već napravio duplu servis grešku. To je razočaravajuće. Nisu to svi radili. Ali oni koji jesu, verovatno imaju nizak koeficijeng inteligencije" rekao je Rus.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2022. u 16:17 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realno nije moglo drugačije izgledati na terenu, kada je na jednoj strani Nick Kyrgios a na drugoj Daniil Medvedev. Naravno, nije nedostajalo dobrog tenisa, ali bez obzira što je Nick igrao u pojedinim trenucima igrao svoj najbolji tenis karijere, što je imao navijače iza sebe, Medvedev je očekivano prošao dalje. U četiri seta.

Pružio je Australac vrlo dobar otpor favoriziranom suparniku, a bilo je tu svega. Od sjajnih poena, dizanja publike na noge, svađanja sa sucima, a u jednom je trenutku čak pio i Pepsi.

U prvom je Australac vratio break zaostatka, ali se onda raspao u tie breaku. Nedvedev je u drugom setu iskoristio treću break loptu, onu za 6:4. Završnica trećeg je pripala Kyrgiosu, koji je u par navrata sjajno pogodio. Međutim, Medvedev je u svom stilu bio hladan, miran, kad je najvažnije trebalo. Kako je meč prolazio tako je bilo jasno da Kyrgios nema snage, ali ni kvalitete da iznenadi Rusa. Koji je u ovom trenutku prvi favorit turnira.

U četvrtom setu je Medvedev napravio dupli break za krajnjih 7:6(1), 6:4, 4:6, 6:2. Medved je zabio 31 as, spasio je sedam od devet break lopti, uz velikih 68 winnera. Realizacija break prilika je bila skormna (4/11).

Video: Medvedev - Kyrgios 2 .kolo Australian Opena 2022

Po završetku meča Medvedev je bio poprilično ljut, ali to se nije previše vidjelo tijekom meča. Ljut na navijače Nicka Kyrgiosa.

"Naravno, to se očekuje kada igrate protiv favorita publike, i to ne bilo koga, već Nicka. Ali bilo je trenutaka kada su navijali između mog prvog i drugog servisa kao da sam već napravio duplu servis grešku. To je razočaravajuće. Nisu to svi radili. Ali oni koji jesu, verovatno imaju nizak koeficijeng inteligencije, koji je po završetku meča prvo tražio od pojedinih gledalaca da barem puste Jima Couriera da nešto kaže na terenu, postavi pitanje.

Na kraju je nešto rekao i o Nicku

"On je zabavljač kada je na terenu, to ne znači da je on loš. Bio je to veliki show, a ja sam pokušavao da ostanem koncentriran tijekom meča. Nick je tenisač koji može da pobjedi bilo kojeg igrača, apsolutno svakoga, to stvarno mislim. Može da pobjedi i top 10 igrače, čak i Novaka, Rafu i Rogera, naglasio je Medvedev koji sada u trećem kolu čeka Botic Van De Zandschulp kojeg smo upoznali na posljednjem US.Openu.

"Izuzetno sam ponosan na svoju izvedbu danas. Ponosan sam na način kako sam odgovorio Daniilu. Posebno kad znam koliko sam igrao u posljednjih nekoliko mjeseci. Ja sam izgubio ranking, ždrijeb je bio takav ali mislim da bih sa igrom koju sam ponudio danas savladao 95 posto tenisača na ovom turniru. Daniil je ipak favorit za osvajanje Australian Opena" zaključio je Kyrgios koji je u jednom trenutku razmišljao prošle godine o završetku svoje karijere.

Kopirati
Drag cursor here to close