Treći Rus u povijesti

Medvedev, nešto novo na broju jedan

"Trenirati Daniila je kao raditi s nekim umjetnikom. Jednostavno ga nekada ne razumijem. Oni vide neke stvari koje obični čovjek teško može dohvatiti. Zato ih ne smiješ ograničavati, moraš im vjerovati" pojasnit će Cervara.
Sport / Ostali sportovi | 01. 03. 2022. u 00:26 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Yevgeny Kafelnikov je bio prvi. Nakon njega je vrlo brzo jedinicu preuzeo Marat Safin. I onda ništa. Dominacija četvorke, Đoković, Federer, Nadal, Murray. Dominacija koja je počela nakon što je 2004. godine Roger Federer skinuo s trona Andyja Roddicka. Od tog siječnja do ponedeljka Novak je na tronu bio 361 tjedan, Federer 310, Nadal 209, Murray nekako najkraće 41. Sada je tu Daniil Medvedev koji u posljednje tri godine igra vrhunski tenis. Tenisač pomalo čudnog stila igra, još čudnijeg ponašanja.

Totalno nepredvidljiv. Nešto sasvim novo ako se može tako reći na teniskim terenima. Često u svađi sa sucima, publikom, nekada i samim sobom. Ali kada je pravi, onda ga je teško zaustaviti. Priznaje to i njegov trener Gilles Cervara koji je prije Daniila radio s Thomasom Enqvistom, Justine Henin i koje li slučajnosti s Maratom Safinom koji je vrlo sličan samom Medvedevu.

"Trenirati Daniila je kao raditi s nekim umjetnikom. Jednostavno ga nekada ne razumijem. Oni vide neke stvari koje obični čovjek teško može dohvatiti. Zato ih ne smiješ ograničavati, moraš im vjerovati" pojasnit će Cervara.

U svojoj karijeri je do danas je osvojio 13. turnira. Plus ATP i Davis Cup. Acapulco nije morao, ali se očekivalo da će Đoković držati ritam na drugom turniru. Međutim, Novak je iskočio u četvrtfinalu Dubajia. Ni sam Daniil nije vjerovao.

"Nisam znao iskreno da ću biti broj jedan prije kraja turnira. Znao sam da je Novak izgubio, ali u prvom trenutku nisam znao da je to dovoljno za preuzimanje broja jedan. Mislio sam da u Acapulcu moram napraviti nešto veliko, uzeti turnir, igrati finale. Međutim, kada su počele stizati poruke, čestitike, shvatio sam. Naravno da sam sretan zbog činjenica što sam došao na vrh. To je bio moj cilj od trenutka kada sam počeo igrati tenis, moj cilj posljednjih nekoliko mjeseci" reći će najviši igrač ikad koji je došao na vrh, ukupno 27. igrač u povijesti, na broju jedan.

Vidjet ćemo kako će Daniil reagirati u nastavku sezone kada na svakom narednom turniru bude veliki favorit, kada svaki poraz prije polufinala bude iznenađenje.

Uz sve to, pitanje je kako će Daniil odgovoriti na moguće provokacije jer ga poznajemo kao temperamentnog, kao nekog koji u sekundi eksplodira. Za vrijeme turnira u Acapulcu, kratko je prokomentirao novonastalu situaciju u Ukrajini.

"Pratiti vijesti od tamo, buditi se u Meksiku, nije lako. Kao tenisač želim promovirati mir u svijetu, ja sam u potpunosti za mir. Denys
Molchanov i Andrey Rublev igraju zajedno, osvojili su naslov u Marseillu, meni je to sjajnu, ljudi moraju biti zajedno", kaže Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close