Prvi naslov na zemlji

Medvedev dokazao da može, osvojio turnir u Rimu

"Naravno da sam uvijek vjerovao da ću osvajati najveće turnire, ali iskreno nisam mislio da bih mogao osvojiti Masters 1000 na zemljanoj podlozi u svojoj karijeri jer sam je obično mrzio, mrzio sam igrati na njoj", rekao je iskreno Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 21. 05. 2023. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napokon je uspio. Daniil Medvedev je osvojio prvi naslov na zemljanoj podlozi. Bilo je to 33. finale za Medvedeva, šesto u ovoj sezoni u kojoj je došao do petog naslova, nakon što je prethodno trijumfirao na turnirima u Rotterdamu, Dohi, Dubaiju i Miamiju. U Rimu je nakon sat i 41 minute igre savladao 20-godišnjeg Holgera Runea 7-5, 7-5. Finala koje je bilo odgođeno za jedan sat i 40 minuta zbog kiše. Međutim, očito ovaj put ništa nije moglo poremetiti, zaustaviti Rusa.

"Naravno da sam uvijek vjerovao da ću osvajati najveće turnire, ali iskreno nisam mislio da bih mogao osvojiti Masters 1000 na zemljanoj podlozi u svojoj karijeri jer sam je obično mrzio, mrzio sam igrati na njoj. Nisam se osjećao dobro na njoj i ništa nije funkcioniralo. Već prije ovog turnira u Madridu i Monte Carlu nisam se osjećao loše. Pomislio sam, "OK, idemo nastaviti". Onda kada sam došao ovamo, osjećao sam se tako dobro na treningu i rekao sam svom treneru, " Ne znam što se događa, ali osjećam se izvrsno, pa da vidimo kako će ići". Ali onda morate igrati s najtežim protivnicima na svijetu da biste pokušali uspjeti. Stvarno sam sretan što sam uspio i dokazao sebi", rekao je nakon meča Medvedev. Rune je imao 2-0, 5-3 u drugom setu, ali se Medvedev vratio. Uzeo je četiri gema u nizu.

Rimskim naslovom Medvedev će se u ponedjeljak probiti na drugo mjesto pojedinačne ATP ljestvice, jer će prošlogodišnjeg rimskog pobjednika Novaka Đokovića pogurnuti na treću poziciju. Za jedno mjesto će napredovati i Holger Rune, koji će sa sedmog skočiti na šesto mjesto i tako doći do svog najboljeg renkinga u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close