Finale koje se ne propušta

Medvedev se probio u finale Rima, čeka ga Rune

"Bilo je težak meč, ni sam ne znam koliko sam puta krenuo sa zagrijavanjem za meč. Krenemo prema terenu, odradimo zagrijavanje, a onda dobijemo informaciju kako kiša pada. Zagrijao sam se tako šest ili sedam puta", pričao je Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 20. 05. 2023. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev je u finalu Rima. Sama po sebi ova vijest ne bi trebala biti nešto posebno, međutim, jeste iz nekoliko razloga. Turnir se igra na podlozi koju jednostavno Rus ne voli, uvjeti su bili poprilično neugodni, kiša, prekidi. Uz to, Medvedev u Rimu nikada nije prošao dalje od drugog kola i nikada nije osvojio turniru na zemlji. Ima samo jedno finale, ono iz Barcelone od prije tri godine.

Međutim, ove subote je Daniil izdržao sve. Kiša je dva puta prekidala meč, dva puta je ispuštao break prednosti, ali je ostao čvrst do kraja. Uz svu nervozu, rasprave sa sucem. Tsitsipas je u prvom setu nadoknadio 2-4, 1-3, ali je Daniil uspio u istom gemu doći do nove prednosti, kako u prvom tako i u drugom setu, kod rezultata 5-5. 

"Bilo je težak meč, ni sam ne znam koliko sam puta krenuo sa zagrijavanjem za meč. Krenemo prema terenu, odradimo zagrijavanje, a onda dobijemo informaciju kako kiša pada. Zagrijao sam se tako šest ili sedam puta. U nekim drugom situacijama bih vjerojatno bio nervozan, danas sam se samo smijao", otkrio je recept za trijumf Medvedev. Uz dugotrajne kišne prekide meč je trajao nešto više od šest sati.

Finale će u svakom slučaju biti izuzetno zanimljivo, jer je s druge strane, mladi, sjajni Holger Rune. Danac je u debitantskom nastupu na ovom turniru sredio Đokovića, danas je opet bio bolji od Caspera Ruuda u tri seta 6-7(2), 6-4, 6-2. Ove godine je igrao finale Monte Carla, uzeo je München, trenutačno ima omjer 13-2 na ovoj vrsti podloge. Ako osvoji Rim postaje peti igrač svijeta.

"Nisam imao što izgubiti u drugom setu, pa sam samo rekao sebi da igram slobodno i uživam jer sam mislio da će to biti moj posljednji set ovdje. Rekao sam sebi da igram agresivno i uživam u tome i to sam učinio i to je bio ključ povratka", pojasnio je Rune nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close