Rus neslavno završio nastup

Medvedev: Srednji prst? Ne, samo sam provjeravao nokte

"Samo sam provjeravao nokte na prstima, ništa više od toga. Zašto bih to napravio predivnoj publici u Parizu?", kao da se ironično pitao Medvedev
Sport / Ostali sportovi | 01. 11. 2023. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Carlosa Alcaraza, svoj nastup na ATP turniru završio je Daniil Medvedev. U svom stilu, pomalo neslavno. Grigor Dimitrov je slavio u tri seta, 6-3, 6-7(4), 7-6(2) nakon velike borbe, preokreta i uzbuđenja. U drugom setu je Medvedev imao 5-2, Dimitrov se vratio, spasivši šest set lopti do tie breaka. Ipak, Rus je dobio taj tie break. Sličan povratak u trećem setu kreirao je Medvedev, jer je Dimitrov vodio 5-2. Bugarin je imao četiri meč lopte na 5-3, još dvije kod 6-5. 

Na kraju je i on uzeo tie break za prolaz u treće kolo. To što je publika većim dijelom meča bla na strani Dimitrova nije ništa neuobičajeno, Medvedev zna ući u konflikt, što se dogodilo i u Parizu. U jednom trenutku je jednostavo sjeo objasnivši kako ne želi igrati. Ipak, nakon razgovara sa sucem u stolici je nastavio. To se dogodilo u drugom setu kod rezultata 5-5, na servis Rusa.

Video: Medvedev u svađi sa publikom 

Međutim, još veći problem je napravio po izlasku iz dvorane. Svi koji su vidjeli taj trenutak su uvjereni kako je Medvedev publici pokazao srednji prst. On tvrdi drugačije.

"Samo sam provjeravao nokte na prstima, ništa više od toga. Zašto bih to napravio predivnoj publici u Parizu. Izviždan sam bio. Nisam razumio zašto, pa nisam htio da igram. Nisam želio da igram dok ne prestanu. Ali, publika u Bercyju je nastavila da zviždi. Kada sam dobio opomenu, zapitao sam se da li stvarno želim da budem diskvalificiran i završim meč na ovaj način. Ne, tako da sam nastavio."

Medvedev je bolje igrao u Parizu kada nije bilo navijača.

"Ne mora to da ima veze s Francuskom. Zavisi od turnira, načina na koji se ponašam, načina na koji se publika ponaša. Imam mnogo prijatelja Francuza i izgleda da im se ovaj turnir ne dopada mnogo. Možda postoji razlog. Ne vole baš svi da igraju u Parizu iz tog razloga. Tijekom pandemije kada nije bilo publike igrao sam mnogo bolje u Parizu. Postoje neki turniri kojima se rado vraćam, ovdje imam problema s publikom. Dešava se. Možda za dvije godine nećemo ni igrati ovdje", dodao je on.

Na kraju, Rusa su pitali da li je pariška publika najgora.

"Ne želim da kažem najgora. Imamo 60 igrača. Njih 30 će reći da obožava ovaj turnir. Deset će misliti da to nije relevantno", zaključio je treći igrač svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close