MMA borac dobio poziv za vojsku

Mediji pišu da je pobjegao, Piraev tvrdi da nije

"Za one koje posebno zanima, objasnit ću. Nisam dobio zapovijed, ali ako treba braniti domovinu - hoću! Nikad nisam kršio zapovijedi, pošteno sam odrađivao svoje dužnosti", kaže Piraev.
Sport / Ostali sportovi | 27. 09. 2022. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Poznati MMA borac pobjegao je iz Rusije nakon primljenog vojnog poziva, Nije želio umrijeti pod Putinovim režimom", prenose svjetski mediji.

Marif "Pirana" Piraev je bio samo jedan u nizu koji je dobio poziv za odlazak u rat, ali je kako pišu mediji odlučio pobjeći u Gruziju. On se trebao prije nekoliko dana javiti komisiji za registraciju novih vojnika, ali to se nije dogodilo. Uslijedile su optužbe i priče. Sve je nekako počelo od njegovog prijatelja, Shamila Gamilova koji je objavio video u kojem tvrdi kako je Marif pobjegao.

"Marif je pozvan i užasnut je pobjegao iz Rusije", rekao je Gamilov u videu podijeljenom na društvenim mrežama".

Međutim, sam Marif se oglasio objašnjavajući kako nije pobjegao. Tek je kako kaže bio tjedan dana u kampu u Gruziji.

"Danas sam ušao na društvene mreže i pročitao toliko toga o sebi. Prijatelji, bio sam tjedan dana u trening-kampu u bratovoj domovini, proučavajući karakteristike gruzijskog hrvanja. Da, ozlijeđen sam, moje borbe su i dalje upitne, ali to me sigurno ne sprječava od povratka u Rusiju u bliskoj budućnosti. Za one koje posebno zanima, objasnit ću. Nisam dobio zapovijed, ali ako treba braniti domovinu - hoću! Nikad nisam kršio zapovijedi, pošteno sam odrađivao svoje dužnosti. A onim koji su bili najglasniji oko mene ovih dana poručujem da paze na sebe i budu odlučni u odnosu prema domovini i vojnoj službi", napisao je Pirev koji je u profi karijeri ostvario 27 pobjeda, uz četiri poraza. Posljednju borbu je imao protiv Kuata Khamitova prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close