Kad već nema Novaka...

Kecmanović: Zašto ne bih mogao da nastavim

Došao sam do ove faze, ne vidim razlog zašto ne bih mogao da nastavim. Monfils voli da pravi spektakl za sve i sigurno će biti i dobrih poteza, znam kako se brani, kako ide na svaku lopticu, kaže Kecmanović
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2022. u 16:42 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da ona stara poslovica "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane" ima smisla, vidjelo se najbolje na slučaju srpskog tenisača Miomira Kecmanovića. Jer da je Novak dobio priliku da brani naslov na Australian Openu, Kecmanović bi danas vrlo vjerojatno bio kući ili bi tražio neku soluciju za nastup na prvom sljedećem turniru. Međutim, Novakova saga je završila tako kako je završila i Miomir je za protivnika prvo imao Salvatorea Carusa. Kecmanović je prošao dalje i donekle je u tom meču opravdao očekivanja. Međutim u drugom kolu je ipak Tommy Paul ipak bio favorit. Međutim Miomir je slavio u tri seta, pa je došao do trećeg kola.

Danas je u trećem kolu napravio i senzaciju eliminiravši 25. nositelja, Lorenza Sonega 6:4, 6:7 (8), 6:2, 7:5. Po prvi put je tenisač iz Srbije u osmini finala jednog od četiri velika turnira.

Video: Miomir Kecmanovic v Lorenzo Sonego Highlights (3R)

"Najbitnije mi je bilo to što sam ostao smiren i što sam opet u najbitnijim momentima uspio da izvučem najviše iz sebe. Zadovoljan sam što pokazujem to iz dana u dan, nadam se da ću tako i da nastavim. Nije bilo lako, to je sigurno. Ipak, od početka meča sam znao da neće sve ići onako kako zamišljam i da ću morati da se borim. Želio sam da na terenu ostavim sve što je bilo u meni, nisam želio propustiti priliku koju sam dobio. Nisam dopustio da me to poremeti uopće" rekao je nakon meča Kecmanović kojeg sada čeka Gael Monfils. Francuz koji je daleko od vrha, ali koji uvijek može odigrati dobar, kvalitetan meč.

"Znam da neće biti lako, bio je težak meč i taj u Parizu. Došao sam do ove faze, ne vidim razlog zašto ne bih mogao da nastavim. Monfils voli da pravi spektakl za sve i sigurno će biti i dobrih poteza, znam kako se brani, kako ide na svaku lopticu, tako da ne očekujem lake poene. Samo, ovaj put sam spreman", zaključio je Kecmanović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close