Taekwondo

Marić, Knezović i Jergović uspješno stekli trenerske licence za 2022. godinu

Mostarski Taekwondo klub Cro Star imao je vrlo aktivan i uspješan vikend. U subotu i nedjelju su se u Sarajevu u organizaciji Taekwondo saveza BiH održali trenerski seminari.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2022. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Taekwondo klub Cro Star imao je vrlo aktivan i uspješan vikend. U subotu i nedjelju su se u Sarajevu u organizaciji Taekwondo saveza BiH održali trenerski seminari.

Treneri Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović uspješno su stekli trenerske licence za 2022. godinu. Seminar se sastojao od niza predavanja i praktičnog rada. Predavanja su bila o tehničkim uvjetima platforme za prijavu na turnire, o parataekwondo-u, saniranju ozljeda na treninzima, pružanju prve pomoći i natjecateljskim pravilima. Praktični rad se odnosio na tehniku i sportsku borbu. Posebno treba istaknuti jednog od predavača, a to je Dragan Jović iz Srbije koji je na posljednjim Olimpijskim igrama proglašen najboljim trenerom svijeta. On je imao i teoretski i praktični dio.

Pored trenerskog seminara za vikend je održan i treći modul projekta koji se realizira u suradnji s Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine, pod direktnom ingerencijom Međunarodnog Olimpijskog komiteta (IOC), vrijednom 35.000 američkih dolara. Projekt ima za cilj razviti i ojačati bazičnu taekwodno trenersku strukturu i cjelokupan savez implementacijom srednjeročnog i dugoročnog akcijskog plana. Ovom modulu je nazočio trener Boris Knezović kojeg očekuje još jedna edukacija prije kraja ovog jednogodišnjeg projekta.

U nedjelju se u Sarajevu održalo i polaganje za crne pojaseve. Iz mostarskog Cro Stara polaganju su pristupili Marin Pandža i Josip Bevanda koji su uspješno stekli crni pojas 1. Dan. Na polaganju se traži znanje iz stavova, ručnih i nožnih tehnika, atraktivnih tehnika u skoku i priskoku, iz formi, samoobrane, borbe i na kraju slijedi razbijanje dasaka. 

„Ovaj trenerski seminar i projekt nisu jedine prigode kad se mi treneri iz našeg kluba educiramo, jer nazočimo raznim edukacijama tijekom čitave godine. Mnoge strane edukacije i kontakti s trenerima diljem svijeta su nam online dostupni i na taj način uspostavljamo suradnju i razmijenjujemo svoja iskustva. Također bih htjela pohvaliti naše vrijedne momke Marina Pandžu i Josipa Bevandu koji su zasluženo stekli zvanje crnog pojasa.“ rekla je trenerica Klaudia Marić. 

Mostarski Taekwondo klub Cro Star je jako uspješno startao u novu sezonu. Sportaši su odradili bazične pripreme te nastavljaju s borbenim dijelom. Uskoro kreću turniri i druge klupske aktivnosti. 

Kopirati
Drag cursor here to close