Sjajne vijesti iz Italije

Majo Ćeško prvi kontinentalni kata sudac u BiH

Trener mostarske Neretve polagao je Katame no Katu te postao prvi kontinentalni kata sudac u BiH.
Sport / Ostali sportovi | 26. 03. 2024. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajne vijesti za bh. judo stižu iz Italije. Naime, trener JK Neretva, Majo Ćeško proteklog vikenda sudjelovao je na kata seminaru i ispitu za kontinentalnog kata suca. Grad Pordenone bio je domaćin ovog prestižnog seminara za sve kata suce koji su imali mogućnost polaganja pismenog i praktičnog djela pred eminentnim i uvaženim svjetskim i europskim kata ekspertima.

Trener mostarske Neretve polagao je Katame no Katu te postao prvi kontinentalni kata sudac u BiH.

Čast je bila jos veća što je dobio i mogućnost da sudi na nekom od europskih natjecanja više razine kad je riječ o kata natjecanjima.

Foto: PR / Majo Ćeško

Povjerenstvo pred kojim je polagao sastojala se od nekoliko ispitanika, a glavni suci koji su postavljali pitanja u praktičnom dijelu su Igor Albreht (SLO), Slaviša Bradić (CRO), Trudie Michielsen (NED) i Monica Piredda (ITA).

Ovo je veoma važno međunarodno priznanje i dokaz da se zalaganjem, učenjem i dokazivanjem može napredovati i izvan granica BiH. Trener mostarske Neretve pozvan je  da sudi na već narednim natjecanjima koja će se održati u Francuskoj i Poljskoj kako bi nastavi stjecati dodatna iskustva.

Kopirati
Drag cursor here to close