Slalom u Soldeu

Ljutić druga u Soldeu, slavila Larsson

Zrinki je ovo treće postolje u karijeri, do svojeg prvog je došla na kraju prošle sezone trećim mjestom slaloma u češkom Špindlerovom Mlinu, dok je u Jasni bila druga.
Sport / Ostali sportovi | 11. 02. 2024. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šveđanka Anna Swenn Larsson je dočekala svojih pet minuta. Veteranka iz Švedske je u svom 140. startu na utrkama Svjetskog kupa došla do prve samostalne pobjede. 

Kada pišemo samostalne, tu prije svega mislimo na činjenicu da ovaj put nije morala dijeliti pobjedničko postolje kao što je to bio slučaj u Killingtonu prošle sezone. Tada su identično pobjedničko vrijeme imale Larsson ali i Wendy Holdener iz Švicarske. Sada je potvrdila sjajnu formu s obzirom na to da je u Jasni bila treća, Flachau peta, Lienzu četvrta.

Nakon prve voženje Swenn Larsson je kao vodeća imala 14 stotinki prednosti ispred Paule Moltzan, dok je Zrinka Ljutić odradila odličnu prvu vožnju i na kraju je kasnila 42 stotinke. Ali Nullmeyer je bila četvrta, Lena Duerr peta. Duerr i Nullmeyer nisu uspjele ponoviti prvu vožnju, što su iskoristili Švicarke Rast i Gisin izborivši plasman na četvrto odnosno peto mjesto.

Moltzan je treća dok je svoj najbolji rezultat karijere danas u Soldeu, u devetom slalomu sezone izjednačila Zrinka Ljutić plasmanom na drugo mjesto. Larsson je ostavila Zrinsku na 35 stotinki zaostatka dok je Moltzan kasnila 88.

Zrinki je ovo treće postolje u karijeri, do svojeg prvog je došla na kraju prošle sezone trećim mjestom slaloma u češkom Špindlerovom Mlinu, a potom je prije nekoliko tjedana drugim mjestom u slalomu u slovačkoj Jasni ostvarila svoj najbolji plasman karijere. Andorski Soldeu se opet pokazao sretnim za hrvatsko skijanje jer je lani na završnici sezone Popović bila također druga.

Kopirati
Drag cursor here to close