Od Kravice do Koćuše

LJOF 2023: Rekreativci će utrkama povezati dva slapa u Ljubuškom

Maraton utrka bit će održana u subotu,27. svibnja, sa startom na vodopadu Koćuša i ciljem na vodopadu Kravica. Uzrast je 16+, a maksimalno vrijeme utrke je tri sata.
Sport / Ostali sportovi | 14. 04. 2023. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći LJOF održati će se u već tradicionalnom terminu krajem mjeseca svibnja, točnije od 25. do 28. svibnja 2023. godine.

Radi se o jednoj o najzanimljivijih utrka u BiH, s obzirom da će utrka povezati dva slapa - Koćušu i Kravicu.

Organizatori i ove godine za sve sudionike spremaju nezaboravno outdoor druženje u Ljubuškom.

Maraton utrka bit će održana u subotu,27. svibnja, sa startom na vodopadu Koćuša i ciljem na vodopadu Kravica. Uzrast je 16+, a maksimalno vrijeme utrke je tri sata.

''Prizori koje polumaraton Dva slapa pruža natjecateljima su garancija užitka i doživljaja jednog od najljepših polumaratona u regiji. Početak utrke kod živopisnog krajolika uz vodopad Koćušu relaksirati će i najnapetije natjecatelje, a trčeći prvom polovicom staze uz rijeku Trebižat, nasipom „Bajer“ kroz Ljubuško polje stvorit će nezaboravno iskustvo svim zaljubljenicima u outdoor'', naveli su organizatori utrke.

U sklopu ovog događaja bit će održana i Ljubuška desetka, od 18:30 sati. Start je Rimski vojni logor, a cilj vodopad Kravica. Maksimalno vrijeme utrke je dva sata.

Poželjno je da se na ljubušku desetku ''Scunasticus'' prijave i sudionici u kostimima ili posebnim odjelima (tema ''Rimsko razdoblje'' i sl.). Posebne nagrade će se dodijeliti najboljim ekipama ili pojedincima s najzanimljivijim i najljepšim kostimima!

''Arheološka baština koja je dijelom zanemarena ili nije dovoljno iskorištena, ovim festivalom će ponovno doći u fokus društva, ali i institucije koje skrbe o očuvanju i prezentaciji kulturno-povijesnih dobara. Posebno valja istaknuti i oživljavanje najstarijeg ljubuškog toponima Pagus Scunasticus poznatog s antičkog spomenika koji govori o osnivanju rimskog veteranskog naselja 15. godine. Iz tog razloga naslov ove utrke nosi naziv po spomenutom toponimu te start utrke kreće od rimskog vojnog naselja Bigeste na Gračinama'', naveli su organizatori o  utrci.

Uz navedene, bit će održana još i dječja utrka, kao i biciklističke utrke. 

Kopirati
Drag cursor here to close