Mostar Run Weekend 2023

Đuro Borbelj pobjednik mostarskog polumaratona

Utrka preko šest mostova.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2023. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đuro Borbelj iz Srbije pobijedio je na mostarskom polumaratonu, istrčavši rutu za 1.08.06, drugi na cilj je stigao Arny Attila, dok je treći Ivan Dračar.

Foto: Bljesak.info / Mostar Run Weekend

''Prvi put sam u Mostaru. Utrka nije baš naivna, bilo je gusto do samog kraja. Nisam očekivao ovo vrijeme jer stvarno nisam bio spreman za taj rezultat, ali ova jaka konkurencija me dovela do tog rezultata, kao i sreća pred kraj kada sam uspio izvući malo više snage da pobijedim natjecatelja iz Mađarske'', otkrio je pobjednik.

Pogledajte našu veliku GALERIJU FOTOGRAFIJA.

Dodao je kako se trčanjem bavi poluamaterski, rekreativno, a trči već deset godina. Prema broju prijavljenih natjecatelja vidljivo je, kaže Borbelj, da se iz godine u godinu broj rekreativaca i ozbiljnih natjecatelja drastično povećava.

Gotovo tisuću trkača iz 37 zemalja sudjeluje na Mostarskom polumaratonu, središnjem događaju sedmog izdanja turističko-sportske manifestacije Mostar Run Weekend (MRW). 

Inače, utrka je počela jutros u 08:30h s mosta Vojno-Potoci.

Cilj utrke je ispred tržnog centra Mepas Mall.

Ruta utrke, opisana je kao relativno ravna i brza staza. Utrka osmišljena kao posebna trkačka razglednica grada Mostara, pa je specifičnost rute da trkači trče preko šest gradskih mostova prelazeći rijeku Neretvu 8 puta i prolazeći neposrednom blizinom “Starog mosta” koji je pod zaštitom “UNESCO”.

Mostar Run Weekend održava se svake godine u organizaciji udruge Zdrav život – KINEZIS. Iako primarno sportska manifestacija, Mostar Run Weekend svojim programskim sadržajima istovremeno obuhvaća područja edukacije, turizma i kulture, te se na taj način ističe kao interdisciplinaran i društveno odgovoran projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close