Plivala u vodi boje krvi

Litvanka na poseban način dala podršku Ukrajincima

Meilutyte je naime snimila jedan video u ribnjaku ispred ruskog veleposlanstva u Litvi. Ribnjak je za tu priliku obojen ekološki prihvatljivom crvenom bojom kako bi se dočarala krvava smrt Ukrajinaca nakon ruske invazije na njihovu zemlju.
Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2022. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruta Meilutyte ima samo 25 godina, ali je već do sada osvojila 31 medalju u karijeri. Najviše je zlatnih, čak dvadeset.Još prije deset godina, Litvanka je kreirala veliku priču kada je uzela zlato na 100 metara prsno Londonu.Godinu dana poslije, Meilutyte je postala u istoj disciplini i svjetska prvakinja.

Jednostavno, Litvanka je osvojila sve što je mogla osvojiti. U takvoj situaciji je prije tri godine najavila povlačenje iz svijeta plivanja, međutim prošle godine se vratila na nacionalnom prvenstvu u malim bazenima. Ovih dana je skrenula pažnju na sebe svojim možemo ga nazvati nastupom. Ona je naime snimila jedan video u ribnjaku ispred ruskog veleposlanstva u Litvi. Ribnjak je za tu priliku obojen ekološki prihvatljivom crvenom bojom kako bi se dočarala krvava smrt Ukrajinaca nakon ruske invazije na njihovu zemlju.

Uz video, Meilutyte je objavila i seriju fotografija s porukama, a na jednoj od njih je natpis "Putine, Haag te čeka".

"Važno je ne otupjeti pred užasnim slikama masovnih ubojstava Ukrajinaca i njihove boli. Naizgled beskrajni užasi koje je Rusija nametnula ukrajinskoj zemlji ne smiju postati norma. S obzirom na to da se zemlje poput Njemačke ne pojačavaju i ne uvode odgovarajuće sankcije agresoru - biranje novca umjesto ljudi otežava nadu", napisala je Meilutyte.

Video: Litvanka pliva ispred ruskog veleposlanstva

.

Kopirati
Drag cursor here to close