Larry Nassar napadnut

Liječnik monstrum izboden u zatvoru

Predsjednik lokalnog sindikata zatvorskih službenika Joe Rojas je za CNN rekao kako je Nassar uboden 10 puta - dva puta u vrat, dva puta u leđa i šest puta u prsa.
Sport / Ostali sportovi | 10. 07. 2023. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slučaj se poprilično vukao po sudu. Nakon što je seksualni predator Larry Nassar završio iza rešetaka, američke gimnastičarke su krenule u borbu protiv FBI-a. Istraga FBI -a protiv Nassara započela je u srpnju 2015., nakon što je predsjednik i izvršni direktor američke gimnastike Stephen Penny prijavio optužbe terenskom uredu FBI-a u Indianapolisu i agentima dostavio imena tri žrtve spremne na razgovor.

Međutim, dugo vremena su slavne gimnastičarke tvrdile kako su ljudi iz FBI-a napravili velike propuste tijekom istrage, da su sve zataškavali i pred onim što je radio Larry Nassar jednostavno zatvarali oči.

Nakon skandala s Nassarom, Sveučilište Michigan State je pristalo na nagodbu od 500 milijuna dolara sa stotinama žena koje je on seksualno zlostavljao, dok su Američki gimnastičarski savez, te Američki olimpijski i paraolimpijski odbor postigli nagodbu od 380 milijuna dolara.

Izvješće glavnog inspektora Ministarstva pravosuđa Michaela Horowitza iz srpnja 2021. otkrilo je i raširene i strašne pogreške FBI-a koje su omogućile Nassaru da nastavi zlostavljati još najmanje 70 žrtava prije nego što je konačno uhapšen.

Nassar je osuđen na 175 godina zbog seksualnog zlostavljanja gimnastičarki, a prema posljednjim informacijama koja dolaze iz SAD, napadnut je i izboden u zatvoru. Nassar je zadobio više uboda nakon što se posvađao s jednim od zatvorenika. Predsjednik lokalnog sindikata zatvorskih službenika Joe Rojas je za CNN rekao kako je Nassar uboden 10 puta - dva puta u vrat, dva puta u leđa i šest puta u prsa.

"Osoblje koje je reagiralo odmah je pokrenulo mjere spašavanja života. Zatvorenik je prevezen u lokalnu bolnicu na daljnje liječenje i procjenu," rekao je glasnogovornik ureda Benjamin O‘Cone. FBI je obaviješten o incidentu, a interna istraga je u tijeku, kazao je O‘Cone, dodavši kako nitko od osoblja ili drugih zatvorenika nije ozlijeđen.

Kopirati
Drag cursor here to close