Starta kao šesti

Leclerc kažnjen zbog ometanja Norrisa

"Norris je bio u brzom krugu i uhvatio je Leclerca usred tunela i očito je bio spriječen", stoji u izjavi sudaca utrke koji su utvrdili da Leclerc nije bio pravodobno obaviješten od svoje momčadi o Norrisovom dolasku...
Sport / Ostali sportovi | 28. 05. 2023. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaći dečko, vozač Ferrarija Charles Leclerc ipak neće startati iz iz drugog već iz trećeg reda na današnjoj utrci za VN Monte Carla. Leclerc je kažnjen zbog ometanja drugog vozača, u ovom slučaju Landa Norrisa dok je McLarenov vozač pokušava napraviti kvalifikacijski krug.

Ferrarijev vozač je vozio sporo po trkaćoj putanji u tunelu u trenutku kad je naišao Norris. Leclercov trkaći inženjer Xavi Marcos Padros je svom vozaču poručio da se približava Verstappen, ali mu nije spominjao Norrisa sve dok nije bilo prekasno:

"Norris je bio u brzom krugu i uhvatio je Leclerca usred tunela i očito je bio spriječen", stoji u izjavi sudaca utrke koji su utvrdili da Leclerc nije bio pravodobno obaviješten od svoje momčadi o Norrisovom dolasku te da je stoga ometanje bilo nepotrebno.

Kazna znači da će Francuz Esteban Ocon (Alpine) napredovati na treće startno mjesto, a Leclercov momčadski kolega Španjolac Carlos Sainz Jr. će startati s četvrte pozicije.

U istom redu s monegaškim vozačem, na petoj poziciji, bit će sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes).

U prvom startnom redu su aktualni dvostruki svjetski prvak, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) i Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin).

Kopirati
Drag cursor here to close