Verstappen deveti

Perezu novi pole, Leclerc izazvao crvenu zastavu

Kvalifikacije su prekinute što je najviše odgovaralo Sergiu Perezu koji je tako osigurao svoj drugi pole position ove sezone. Naravno i prije prekida kvalifikacija, Perez je odvozio odličan prvi krug u Q3.
Sport / Ostali sportovi | 07. 05. 2023. u 01:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclerc je odlučio kvalifikacije utrke u Miamiju. Ne, nije bio najbrži, već je napravio grešku minutu i desetak sekundi prije kraja kvalifikacija izletio u zaštitni zid. Kvalifikacije su prekinute što je najviše odgovaralo Sergiu Perezu koji je tako osigurao svoj
drugi pole position ove sezone. Naravno i prije prekida kvalifikacija, Perez je odvozio odličan prvi krug u Q3.

Perez je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja s vremenom 1:26.841, a Verstappen je pogriješio u svom prvom pokušaju i ušao u boks bez postavljenoga vremena dok Bottas jedini nije ni izlazio na stazu do toga trenutka. Dosta razloga za zadovoljstvo je bilo u taboru Aston Martina s obzirom da je Fernando Alonso drugi, dok je treći Carlos Sainz.

Magnussen je izjednačio svoju najbolju startnu poziciju na briljantnom četvrtom mjestu za Haas, a Gasly je bio brži od dva vozača Alpinea na petom mjestu, što je drugi puta ove sezone nakon Saudijske Arabije da su oba Alpinea ušla u Q3. Russell je slabi vikend Mercedesa koliko toliko popravio šestim mjestom.
Leclerc je sedmi, Ocon starta osmi, Verstappen je tek deveti, Bottas deseti.

U Q1 vidjeli smo kakve je probleme imao Nico Hulkenberg, nakon njega i Lewis Hamilton koji je napravio jednu pogrešku. Mlađa postava vozača Sargeant, Piastri, Stroll, Tsunoda, Norris.
Najintezivniji dio Q2 je bila zadnja minuta kada su svi počeli završavati svoje brze krugove.

Poredak se svakim prolaskom bolida ciljem, a na kraju je najveće iznenađenje bilo ispadanje Lewisa Hamiltona – završio je tek 13. – njegove najgore kvalifikacije na tlu SAD-a! Na kraju je popis “ispadača” bio redom Albon, Hulkenberg, Hamilton, Zhou, de Vries.

Kopirati
Drag cursor here to close