Prvi put u karijeri ima pole u Monacu

Verstappenu uzbudljive kvalifikacije Monte Carla

"Rizik je na ovoj stazi uvijek velik jer nema puno mjesta za grešku, ali jako sam sretan što sam uspio završiti krug", rekao je Verstappen, koji će prvi puta u karijeri biti na vrhu startnog poretka u Monaku.
Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2023. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Red Bulla, aktualni dvostruki svjetski prvak, Max Verstappen ostvario je najbolje vrijeme na kvalifikacijama ulicama Monte Carla. U samo završnici Nizozemac je bukvalno "oteo" pole position Fernandu Alonsu.

Ta posljednja runda kvalifikacija počela je s malim zakašnjenjem radi popravka barijera i čišćenja staze. Verstappen je odradio krug u vremenu 1:12.102, ali ove sezone sjajni Alonso u Aston Martinu skida to vrijeme i postavlja svoje najbolje 1:11.706. Ipak rasplet je očekivano došao u posljednjih pet minuta kada se krenulo
s najbržim krugovima.

Opet je Max na početku najbrži 1:11.654, ali onda ide prvo i veliko iznenađenje, Esteban Ocon u Alpineu. Leclerc je odgovorio Oconu, međutim još nešto na stazi za reći ima Alonso s još bržim vremenom od 1:11.449. Max na kraju ipak ima najjači odgovor, te unatoč sporijim dvama sektorima radi na kraju 1:11.365!

"Rizik je na ovoj stazi uvijek velik jer nema puno mjesta za grešku, ali jako sam sretan što sam uspio završiti krug", rekao je Verstappen, koji će prvi puta u karijeri biti na vrhu startnog poretka u Monaku.

S druge strane teorije rizika ovog je puta završio njegov momčadski kolega Sergio Perez. Lanjski pobjednik utrke već je početkom kvalifikacija izletio i snažno udario u ogradu te će startati posljednji. Charles Leclerc nakon dva uzastopna pole positiona na domaćoj stazi, ovog puta nije mogao bolje od trećeg mjesta, dok je veliko iznenađenje priredio Esteban Ocon uguravši bolid Alpinea na visoko četvrto mjesto.

Carlos Sainz je peti, Hamilton je s određenim popravkama na bolidu dohvatio šesto mjesto, dok je dobar dan Alpinea zaokružio Gasly sedmim mjestom. Unutar deset najboljih su se našli Russell, Tsunoda i Norris. Mogućnost kiše još uvijek postoji, tako da bismo sutra mogli gledati izuzetno zanimljivu utrku.

Kopirati
Drag cursor here to close