Nakon VN Abu Dhabija

Latifiju prijete smrću!

"Koristiti društvene mreže za napad na nekoga putem poruka mržnje, zlostavljanja i nasilnih prijetnji je šokantno" napisao je Latifi.
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2021. u 09:18 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da će jednim dijelom i to dobrim odlučiti pitanje svjetskog prvaka, vjerojatno niti on sam nije mogao vjerovati. Vozač Williamsa Kanađanin Nicholas Latifi se pet krugova prije kraja posljednje utrke sezone zabio u zid, nakon čega je na stazu izašao safety car.

Od tog trenutka nastaje kao na stazi koji će kulminaciju doživjeti onim posljednjim krugom u kojem je Max Verstappen osvojio naslov prvaka. Naravno, nakon utrke su počele špekulacije i priče o tome kako je Latifi zavio Mercedes u crno i kako je veliko pitanje hoće li ova kompanija nastaviti s isporukom motora Williamsu.

Međutim sve je to bilo rekli bismo kamilica, prema onome što će se dogoditi u narednim danima. Latifi je otkrio da je na društvenim mrežama primio puno poruka mržnje i prijetnje jer je izazvao spomenuti incident i time utjecao na borbu za naslov. Kanađanin se obratio novinarima napisavši sljedeće:

"Namjerno sam se klonio društvenih mreža da se stvari malo slegnu nakon posljednje utrke. Primio sam tisuće poruka na svojim profilima na društvenim mrežama, javno i privatno. Većina su mi davale potporu, ali bilo je i puno mržnje.Nastojao sam pronaći najbolji način da se nosim s tim. Hoću li ih ignorirati i nastaviti? Ili ću se njima baviti odnosno većim problemom koji je tužna posljedica kad koristite društvene mreže? To možda potakne raspravu oko online zlostavljanja i drastičnih posljedica koje on može imati na ljude. Koristiti društvene mreže za napad na nekoga putem poruka mržnje, zlostavljanja i nasilnih prijetnji je šokantno.Vraćajući se na vikend utrke, čim se kockasta zastava spustila, znao sam kako će se stvari vjerojatno odigrati na društvenim mrežama. Činjenica da sam smatrao da bi bilo najbolje da izbrišem Instagram i Twitter na svom telefonu na nekoliko dana govori sve što trebamo znati o tome koliko online svijet može biti okrutan.Mržnja, zlostavljanje i prijetnje na društvenim mrežama koje su uslijedile nisu me baš iznenadile jer je to samo surova stvarnost svijeta u kojem trenutno živimo" pisao je vozač Williamsa te je dodao: 

"Nije mi strano da se o tome negativno govori na internetu, mislim da svaka sportska osoba koja se natječe na svjetskoj sceni zna da je pod ekstremnom kontrolom i to ponekad dolazi s tim. Događaji u prošlom tjednu natjerali su me da uvidim koliko je važno raditi zajedno kako bi se spriječilo da se ovakve stvari događaju i da bismo podržali one koji ih primaju. Shvaćam da je malo vjerojatno da ću uvjeriti one koji su se tako ponašali prema meni da promijene svoje mišljenje – a možda će čak pokušati iskoristiti ovu poruku protiv mene – ali ispravno je prozivati takvo ponašanje i ne šutjeti. Svim navijačima i ljudima koji su mi držali leđa tijekom cijele ove situacije, želim reći veliko hvala. Vidio sam i pročitao puno vaših poruka i jako ih cijenim. Lijepo je znati da imam toliko ljudi koji me podržavaju. Sport je po svojoj prirodi natjecateljski – ali treba ljude zbližiti, a ne razdvojiti. Ako dijeljenje mojih misli i isticanje potrebe za akcijom pomaže samo jednoj osobi, onda se isplatilo", napisao je na svom Facebook profilu Kanađanin.

Kopirati
Drag cursor here to close