Sedma

Lana Pudar nije izborila polufinale Olimpijskih igara

Lana je u svojoj grupi isplivala rezultat od 58.32 i osvojila je sedmo mjesto i nažalost to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.
Sport / Ostali sportovi | 24. 07. 2021. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bosanaskohercegovačka plivačica Lana Pudar nije izborila polufinale Olimpijskih igara u disciplini 100 metara delfin.

15-godišnja Mostarka danas je zabilježila prvi nastup na Olimpijskim igrama, a svoju kvalifikacijsku grupu završila je na 7. mjestu.

Lana je u svojoj grupi isplivala rezultat od 58.32 i osvojila što nažalost to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Olimpijski odbor BiH na svojoj stranici je objavio da je Lana svojim rezultatom osvojila ukupno 19 mjesto od 33 plivačice.

''Lani su nedostajale 24 stotinke da se nađe u polufinalu 100m delfin. Ovo je svakako bila godina za pamćenje za mladu Lanu, te očekujemo da na narednim Olimpijskim igrama Paris 2024., predstavi Bosni i Hercegovinu u još boljem svjetlu. Lana mi smo ponosni na tebe!'', napisao je Olimpijski Odbor na svojoj Facebook stranici, upućujući iskrene čestitke Lani, njenoj trenerici Aleni Ćemalović, te Plivačkom savezu Bosne i Hercegovine.

 
Polufinalna trka u ovoj disciplini na rasporedu je sutra, a finale u ponedjeljak 26. srpnja. 
Kopirati
Drag cursor here to close