Europsko juniorsko prvenstvo

Lana Pudar i ekipa brane boje BiH u Beogradu

Sport / Ostali sportovi | 04. 07. 2023. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Lana Pudar i ekipa brane boje BiH u Beogradu

Europsko juniorsko prvenstvo počelo je u utorak u Beogradu, a trajat će od 3. srpnja do 9. srpnja.

Na ovom prvenstvu sudjelovat će 583 najbolja mlada plivača Starog kontinenta, koji dolaze iz 40 država i 583 plivača.

Bosnu i Hercegovinu u Beogradu predstavljat će 14 plivača i to: Lana Pudar, Danis Harmandić, Iman Avdić, Kenan Dračić, Ahmed Hasaković, Affan Salispahić, Aleksa Đukanović, Ali Čorbo, Ajša Gušić, Aiša Huremović, Arian Kadić, Lamija Čaušević, Stefan Purišić i Boris Blažević.

Vođa bh. tima je Damir Đedović, glavni trener reprezentacije je Goran Grahovac, a u Beogradu su još i treneri Ilija Malčić, Evelin Avdić i Mladen Čeko.

Foto: PR / Europsko juniorsko prvenstvo

Najbolja bh. plivačica i jedna od najboljih mladih svjetskih plivačica Lana Pudar, najveća je uzdanica bh. tima te netko od koga se najviše očekuje na ovom prvenstvu.

Prošlogodišnja dvostruka juniorka prvakinja Europe i jednom viceprvakinja Europe, svoj prvi nastup imat će u srijedu 4. srpnja u kvalifikacijama discipline 100m delfin. Pored ove discipline, Lana će nastupiti u disciplinama 50 i 200 metara delfin, koje su na programu u petak, subotu i nedjelju.

Prema riječima ljudi iz Laninog tima, ona je vrlo spremna i motivisana da se u Beogradu predstavi u najboljem svijetlu i nadaju se da će se bh. zastava i ovaj put više puta zavijoriti na pobjedničkom postolju.

Kopirati
Drag cursor here to close