Sarajevu s ljubavlju

Osam plivača Plivačkog kluba Velež isplivalo devet medalja u Sarajevu

Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić i Ajna Talić
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2023. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivački klub “Bosna” iz Sarajeva je ovog vikenda organizirao 20. po redu međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju” na kojem je sudjelovalo preko 420 natjecatelja iz Albanije, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom mitingu sudjelovalo je osam plivača Plivačkog kluba Velež: Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić i Ajna Talić.

Osvojeno je ukupno devet medalja, od kojih su četiri srebrne i pet je brončanih.

Veoma dobar nastup imao je Danis Alikalfić (2006.) koji se u Mostar vratio s četiri osvojene medalje. Dvije srebrne medalje osvojio je u disciplini 100 metara leđno, jednu u svojoj (B) kategoriji, a drugu u apsolutnoj kategoriji. Treći je bio u disciplinama 200 metara leđno i 400 metara mješovito.

Odlične uspjehe, ali ne i neočekivane, već odavno je počeo bilježiti Fatih Boškailo (2011.). U veoma teškoj konkurenciji osvojio je dvije medalje, obje srebrne i to u disciplinama 100 i 200 metara prsno. Najbrži je bio u disciplini 200 metara mješovito u kojoj nije bilo dodjele medalja.

Timam Ramić (2006.) je osvojio dvije brončane medalje. U kategoriji B u disciplinama 100 i 200 metara prsno Timam je ostvario dva plasmana na treće mjesto.

Medaljom se okitio i Nedim Žujo (2006.) koji je na 400 metara slobodno završio treći i osvojio brončanu medalju.

PK Velež nastavlja s pripremama za nove izazove. Već narednog vikenda će sudjelovati na natjecanju u Trebinju.

Kopirati
Drag cursor here to close