KVS Orka

Lana i Kerim na jednom natjecanju osvojili devet medalja

Plivači mostarske „Orke“ Lana Pudar i Kerim Sadiković sudjelovali su na plivačkom mitingu "Plivaj srcem 2019.", te su osvojili 9 medalja.
Sport / Ostali sportovi | 07. 10. 2019. u 20:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Banja Luci održan je međunarodni plivački miting "Plivaj srcem 2019.", koji je okupio oko 300 plivača iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Plivači mostarske „Orke“ Lana Pudar i Kerim Sadiković sudjelovali su na ovom mitingu, te su osvojili 9 medalja.

Lana Pudar je osvojila sedam zlatnih medalja i jednu srebrenu medalju i ujedno je proglašena za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica od 13 i 14 godina, kao i za najbolju plivačicu mitinga u apsolutnoj kategoriji.

Kerim Sadiković osvojio je jednu zlatnu medalju u disciplini 100m prsno.

Pripreme za predstojeća reprezentativna natjecanja

Lana i Kerim su prethodnih 7 dana boravili u Banja Luci, gdje su naporno trenirali sa plivačima Akademskog plivačkog kluba „22 April“ iz Banja Luke, na poziv trenera reprezentacije Gorana Grahovca, koji je ujedno i trener gore pomenutog kluba, a sve u sklopu priprema za predstojeća reprezentativna natjecanja.

Goran Grahovac je inače jedan od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora, koji je sve resurse svoga kluba stavio na raspolaganje plivačima iz „Orke“.

Nastaviti suradnju

Kako su nam rekli iz „Orke“, ova suradnja će se nastaviti i u narednom periodu, gdje je u dogovoru sa trenerom Grahovcem planirano da se ovom vidu priprema i treninga pridruži još veći broj plivača iz „Orke“, a sve u funkciji postizanja što boljih i kvalitetnijih rezultata.

Također, banjalučki bazen je jedan od dva olimpijska bazena u našoj državi, koji zaista pruža sve neophodne infrastrukturne uvjete za bavljenje vrhunskim plivanjem, te kako nam navode iz „Orke“, klub će učinit sve da u narednom periodu omogući svojim najboljim plivačima, najbolje uvjete za pripreme za nadolazeća natjecanja.

U narednom periodu „Orka“ će nastupiti na mitinzima u Sarajevu i Splitu, a klub nastavlja sa svojim redovnim trenažnim aktivnostima na Sveučilišnom bazenu u Rodoču.

Također, „Orkina“ škola plivanja održava se u svojim redovnim terminima na bazenu u gradskoj banji na Musali, a sve informacije o upisu u Orkinu zimsku školu plivanja mogu se dobiti na web stranici kluba www.orkamostar.ba i na klupskom facebook profilu, saopštili su iz KVS „Orka“.

Kopirati
Drag cursor here to close