Na legendarnom Streifu

Kriechmayr slavio u Kitzbühelu

"Za svakog austrijskog skijaša je san slaviti na ovoj stazi. Ovo je najvažnija spustaška utrka u sezoni. Znao sam što me čeka, išao i više od 100 posto", rekao je nakon utrke Kriechmayr.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2023. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Austrijance je vikend počeo na najbolji način. Vincent Kriechmayr ostvario je pobjedu u današnjem spustu na najvažnijoj skijaškoj stazi u svijetu, onoj u Kitzbühelu.

Svjetski prvak iz Cortine u spustu i superveleslalomu je perfektno odradio legendarni Streif na oduševljenje 40.000 gledatelja. Boreći se s maglom i svježim snijegom Kriechmayr je prošao Mausefalle skakaonicu s nagibom od 85 posto, pa Karusel zavoj od 180 stupnjeva kroz koji skijaši moraju izdržati jednaku g-silu kao i vozači Formule 1 na najbolji način za konačnih 1:56.16.

"Za svakog austrijskog skijaša je san slaviti na ovoj stazi. Ovo je najvažnija spustaška utrka u sezoni. Znao sam što me čeka, išao i više od 100 posto", rekao je nakon utrke Kriechmayr koji u Kitzbühelu ima jednu pobjedu, ali u superveleslalomu.

Prije dvije godine je bio drugi u spustu, dok je današnja pobjeda njegova osma u ovoj disciplini. Na postolju su pored Kriechmayra završili Florian Schieder kao velika senzacija, skijaš iz Italije s izuzetno visokim startnim brojem (43), dok je treći bio Niels Hintermann iz Švicarske. Schieder je zaostao 23 stotinke, Hintermann 31. Vodeći čovjek Svjetskog kupa u ovoj disciplini, Aleksander Aamodt Kilde završio je tek na 16. mjestu s 97 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close