ATP Finale

Kraj za Dodiga i Krajiceka nakon velike drame

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek nisu se uspjeli plasirati u polufinale parova na ATP Finalu u Torinu.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2023. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tennis TV / Hrvatski tenisač Ivan Dodig

U izravnom dvoboju za drugo mjesto u "zelenoj skupini" svladali su ih Meksikanac Santiago Gonzalez i Francuz Edouard Roger-Vasselin sa 6-4, 3-6, 15-13.

Susret je loše započeo za hrvatsko-američku kombinaciju koja je izgubila servis u prvom gemu. Servirao je Krajicek, a Gonzalez i Roger-Vasselin iskoristili su činjenicu kako Amerikanac nije uspio ubaciti niti jedan prvi servis u polje te ostvarili "break" koji su sačuvali do kraja prve dionice igre.

No, kako je dvoboj odmicao, to su Dodig i Krajicek bili sigurniji na svom početnom udarcu te više nisu suparnicima dopustili niti priliku za oduzimanje servisa. S druge, strane, kod vodstva 3-2 u drugom setu Dodig i Krajicek su stigli do 0-40 te iskoristili treću od četiri vezane "break-lopte" što im je bilo dovoljno za poravnanje rezultata, piše Hina.

Stoga je o drugom mjestu u skupini i plasmanu u polufinale odlučivao produženi "tie-break" u kojem su Gonzalez i Roger-Vasselin na kraju realizirali svoju četvrtu meč-loptu za prolazak dalje.

Gonzalez i Roger-Vasselin će u polufinalu igrati protiv pobjednika "crvene skupine" Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Još ranije su prvo mjesto u ovoj skupini osigurali Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos s dvije pobjede, dok su Argentinci Maximo Gonzalez i Anders Molteni ostali bez izgleda za prolazak u polufinale.

Kopirati
Drag cursor here to close