Najstariji tenisač koji je dobio meč na završnom turniru

Ima 43 godine, nema hrskavice u koljenu i pobjeđuje

Bopanna je s 43 godine postao najstariji tenisač koji je dobio meč na završnom turniru. Prethodni najstariji igrač koji je dobio meč na turniru bio je Kanađanin Daniel Nestor koji je 2014. imao 42 godine.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2023. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramanathan Krishnan, Vijay Amritraj, Ramesh Krishnan, Leander Paes, Mahesh Bhupathi. Ljubitelji tenisa ih pamte kao tenisače koji su osvajali Grand Slam naslove, igrali finala Davis Cupa, medalje na Olimpijadama.

Neki su igrali jako dugo poput Leandera Paesa kojeg pamtimo kao jednog od najboljih igrača u konkurenciji parova kroz povijest. Osvojio je ukupno 18 Grand Slam titula. U paru s Bhupathijem je 1999. godine igrao sva četiri Grand Slam turnira u istoj godini. Sada je svoje mjesto u ovom društvu našao Rohan Bopanna, još jedan odličan igrač parova kojeg ovih dana gledamo u Torinu. Bopanna je s 43 godine postao najstariji tenisač koji je dobio meč na završnom turniru. On i Matthew Ebden su savladali Rinkyja Hijikatu i Jasona Kublera.

Prethodni najstariji igrač koji je dobio meč na turniru bio je Kanađanin Daniel Nestor koji je 2014. imao 42 godine. Ranije ove godine, Bopanna je postao najstariji ATP Masters 1000 prvak kada je osvojio parove u Indian Wellsu s Ebdenom.

Bopanna, koji je rođen u Bangaloreu, vlasnik je sjajne karijere prvenstveno u konkurenciji parova. Zanimljivo, nema ni jedan Grand Slam naslov, ali ima osvojen Roland Garros u miksu 2017. s Gabrielom Dabrowski, pet titula na Mastersima, ukupno 24 naslova u dublu i četvrto mjesto sa Sanijom Mirzom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Nedavno je Indijac priznao da je prije koju godinu razmišljao o povlačenju iz svijeta tenisa. Prvenstveno zbog toga da više vremena provede s obitelji, ali i zato što u koljenima – više nema hrskavice! Potpuno su istrošene. Čak je bio i na tabletama protiv bolova, ali u međuvremenu se s njih uspio “skinuti". Pomogla mu je, kaže, i joga.

"Hrskavica je potpuno istrošena. Nemam je ni u jednom koljenu, a 2019. bio sam na dva-tri "painkillera" po danu. Onda sam 2020. počeo prakticirati jogu i to mi je puno pomoglo. S vremenom sam prestao i s tabletama. Boli više nije bilo i odjednom je to postala neka nova priča”, otkrio je Bopanna koji je jedno vrijeme igrao i s Ivanom Dodigom.

Kopirati
Drag cursor here to close