Nakon poraza od Serene Williams

Kontaveit se rasplakala i napustila presicu

"Očekivala sam to, gledala sam njen prethodni meč. Kada si na terenu, jeste teško, iako sam znala da će tako biti" istakla je Estonka
Sport / Ostali sportovi | 01. 09. 2022. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anett Kontaveit je morala biti spremna za ono što je čekalo. Ispunjene tribine, bučna atmosfera nakon skoro svakog poena kojeg osvoji Serena Williams. Nije prvi put, jer publika i Serena su uvijek imali nešto zajedničko u New Yorku. Prisjetite se Naomi Osake i finala protiv Serene.

Naravno, danas je opet to sve drugačije, jer je Serena najavila oproštaj. Tako je bilo i u meču protiv druge nositeljice. Skakali su, galamili, navijali Tiger Woods, Vonn, Spike Lee i mnogi drugi.

Video: Izlazak Serene na teren 

Nije bilo lako Kontaveit, čak je i sama Serena u nekoliko navrata smirivala tribine. Anett na kraju nije izdražala, slomila se na presici nakon meča:

"Očekivala sam to, gledala sam njen prethodni meč. Kada si na terenu, jeste teško, iako sam znala da će tako biti. Pretpostavljam da ne možeš da učiš iz tuđih iskustava, a ja tako nešto nikada nisam osjetila. Nije da su navijali protiv mene, samo su očajnički željeli da Serena pobjedi. Ne shvatam to kao lični napad, Serena to zaslužuje" rekla je Kontaveit.

Kada se završio dio konferencije na engleskom jeziku i kada je trebalo da krene odgovorati na pitanja estonskih novinara, 26-godišnja tenisačica je ustala i napustila salu.

Video: Kontaveit u suzama 
Kopirati
Drag cursor here to close