Neslužbeni svjetski rekord

VIDEO I Kobayashi na Islandu letio 291 metar

Ryoyu je to napravio na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall. Njegov let je trajao osam sekundi te je postigao najveću brzinu od 107.5 kilometara na sat.
Sport / Ostali sportovi | 25. 04. 2024. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne radi se o nekom službenom takmičenju. Niti je službena skakaonica, pa je rekord neslužbeni svjetski. Japanac Ryoyu Kobayashi je na Islandu postavio neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što je 37.5 metara više od službenog svjetskog rekorda.

Ryoyu je to napravio na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall. Njegov let je trajao osam sekundi te je postigao najveću brzinu od 107.5 kilometara na sat. Prema priopćenju Red Bulla, posebna skakaonica je u potpunosti izgrađena od snijega.

Vrh uzletišta je na 1115 metara, a sletište završava 360 metara niže te ima najveći nagib od čak 36 stupnjeva. Kobayashi je pomicao granice letovima od 256, 259 i 282 metra tijekom dva dana probnog natjecanja, a u srijedu je postavio i konačni rekord.

Video: Kobayashijev let 

Japanac je u karijeri već ostvario 32 pobjede u Svjetskom kupu, dva puta je bio ukupni pobjednik, ima zlatnu i srebrnu medalju s Olimpijskih igara 2022., a tri puta je osvojio i Novogodišnju turneju.

"Dugo sam sanjao o ovom skoku, oduvijek sam želio letjeti dalje od svih drugih i želim pomicati granice", rekao je Kobayashi nakon najduljeg leta u povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close