Medalje

Karate klub Hercegovina: Odličan nastup Irene Prga i Jelene Pehar

Sport / Ostali sportovi | 12. 12. 2017. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irena Prga i Jelena Pehar osvojile su zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Prvenstvo Hrvatske održano je u Čavlima pokraj Rijeke, a osvojivši zlatne medalje Irena i Jelena izborile su plasman na Europsko prvenstvo te će u veljači s reprezentacijom Hrvatske nastupiti na Europskom prvenstvu u ruskom Sočiju.

Uz Irenu i Jelenu zapažene nastupe na Prvenstvu Hrvatske imali su također: Kristina Zovko, Božana Musa, Oliver Čule, Martina Musa, Vladimir Ostojić i Ivan Pehar.

Na prvenstvu održanom u Sportskoj dvorani centra Mavrinci čitlučke karatašice i karataši postigli su sljedeće uspjehe:

Irena Prga – 1. mjesto mlađe seniorke -68;
Jelena Pehar – 1. mjesto juniorke -53;
Kristina Zovko – 3. mjesto mlađe seniorke -68;
Božana Musa – 3. mjesto mlađe seniorke -50;
Oliver Čule – 3. mjesto kadeti +70;
Martina Musa – 3. mjesto juniorke -48kg;
Vladimir Ostojić – 3. mjesto juniori +76kg;
Ivan Pehar – 3. mjesto juniori + 76kg.

Uzimajući u obzir najnovije naslove prvakinja, Irena Prga do sada je osvojila osam, a Jelena Pehar tri naslova prvakinja Republike Hrvatske.

Nakon odličnog nastupa na Prvenstvu Hrvatske Prga i Pehar imale su zapažen nastup i na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Prga i Pehar kao prvakinje Hrvatske izborile plasman na Europsko prvenstvo

Prga i Pehar uspješne na Balkanskom prvenstvu  

Na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom protekli vikend u Crnoj Gori, Irena Prga i Jelena Pehar osvojile su brončane medalje.

Kao aktualne države prvakinje u svojim kategorijama Prga i Pehar nastupale su za Hrvatsku i još jednom pokazale kako pripadaju vrhu europskog karatea.

Irena je u kategoriji ml. seniorke -68 kg do medalje došla dvjema pobjedama u repasažu, protiv reprezentativki Makedonije i BiH, dok je Jelena Pehar broncu na Balkanskom prvenstvu osvojila s ekipom Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close