Široki Brijeg

Anđelo Kvesić pobjednik međunarodnog karate turnira ''Hercegovina Open''

Anđelo Kvesić je u finalu pobijedio svog kolegu iz hrvatske reprezentacije Ivana Martinca iz Čitluka
Sport / Ostali sportovi | 26. 11. 2017. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriježanin Anđelo Kvesić pobjednik je 7. međunarodnog karate turnira ''Hercegovina Open'' održanom u nedjelju navečer u Širokom Brijegu.

Kvesić je u finalu pobijedio svog kolegu iz hrvatske reprezentacije Ivana Martinca iz Čitluka. Nakon što je u regularnom dijelu borbe bilo 0:0, u dodatnoj minuti Kvesić je osvojio pobjedonosna tri boda (sanbon) bacivši na tlo protivnika i zadavši mu udarac u glavu, takozvano ''zakucavanje''

U borbi za treće mjesto hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić, inače Anđelov brat, pobijedio je također reprezentativnog kolegu Zvonimira Živkovića. I u ovoj borbi je rezultat bio 0:0 da bi u dodatnoj minuti Kvesić osvojio jedan bod (ippon) koji mu je bio dovoljan za pobjedu.

Borbi za treće mjesto i finalnoj prethodilo je 16 borbi gdje se borilo osam natjecatelja podijeljenih u dvije skupine po principu ''svatko sa svakim''.

O najboljoj trojici na 7. Hercegovina Openu

Anđelo Kvesić je višestruki hrvatski državni prvak i treći u svojoj kategoriji sa zadnjeg Svjetskog prvenstva.

Njegov mlađi brat Ivan Kvesić, koji je poput njega ponikao u Karate klubu Široki Brijeg, također je prvak Hrvatske, brončani sa zadnjeg Europskog prvenstva, a bio je i pobjednik Svjetske lige.

Ivan Martinac njihov je klupski i reprezentativni kolega, osvajač ekipne bronce na Europskom prvenstvu. 

Inače, organizator turnira je Karate klub Široki Brijeg koji je ovime obilježio 15 godina svog postojanja i uspješnog djelovanja, a ovaj turnir je ujedno i njihov svojevrsni poklon gradu Širokom Brijegu za treći rođendan. Turnir je otvoren proglasio gradonačelnik Širokog Brijega i predsjednik Karate kluba Široki Brijeg Miro Kraljević.

Video: Sažetak borbi
Kopirati
Drag cursor here to close