U školi sa svojim bratom

Kao klinac od devet godina, Andy Murray je preživio masakr

"Tenis mi je u život toliko važan i zbog te traume iz Dunblanea. Siguran sam da je svoj djeci bilo teško, iz različitih razloga. Znali smo tog čovjeka. Kada bismo išli u dječji klub, on je bio s nama u autobusu" ispričao je Andy Murray.
Sport / Ostali sportovi | 04. 05. 2023. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon užasnog masakra koji se dogodio u beogradskoj školi, Andy Murray se podsjetio na traumatično iskustvo koje je proživio zajedno sa svojim bratom. Naime, tada je 9-godišnji Andy je tog 13. svibnja 1996. u Dunblaneu hodao prema školskoj sportskoj dvorani, kada je 43-godišnji Thomas Hamilton ušao u školu naoružan s četiri pištolja i 700 komada municije te počeo pucati. Ubio je 16 djece u dobi od 5 i 6 godina te jednu učiteljicu. Na kraju je presudio i sebi.

"Tenis mi je u život toliko važan i zbog te traume iz Dunblanea. Siguran sam da je svoj djeci bilo teško, iz različitih razloga. Znali smo tog čovjeka. Kada bismo išli u dječji klub, on je bio s nama u autobusu" izjavio je Andy Murray jednom prilikom.

"Moja majka imala je trgovinu s igračkama u gradu koju smo zajedno vodile. U jednom trenutku je nazvala kćer moje kolegice i kazala da je čula za pucnjavu u školi na radiju. Nisam je shvatila ozbiljno, ali onda je dotrčala moja majka s istom vijesti. Brzo sam zgrabila ključeve od auta i istrčala van. Ceste prema školi bile su zakrčene, svi su pokušavali doći ondje. Naljutila sam se i vikala "Maknite se s puta!". Zaustavila sam se nekoliko stotina metara od škole i nastavila trčati.

Školu je okružila policija i jedinice Hitne pomoći. Roditelje su smjestili u jednu od učionica gdje su čekali informacije što se uopće dogodilo.

"Bilo nas je 50 ili 60. Toliko da sam morala dijeliti stolicu sa ženom s kojom sam zajedno išla u školu. U jednom trenutku je policajac ušao u prostoriju i kazao da roditelji učenika iz razreda učiteljice Mayor pođu s njim. Žena s kojom sam dijelila stolac je ustala i kazala: "To je razred moje kćeri. Ne znam osjećam li krivnju, ali tada sam doživjela olakšanje jer se ne radi o mojoj djeci. Nakon toga sam se osjećala grozno. Izgubila je svoju kćer" pričala je Judy Murray.

Kopirati
Drag cursor here to close