Silovs MVP turnira

Kanada ponovo svjetski prvak, Latvija treća

U najboljoj postavi turnira su se našli golman Silovs, bekovi Weegar i Seider, te krila Peterka, Grimaldi i Kubalik.
Sport / Ostali sportovi | 29. 05. 2023. u 00:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon serije iznenađenja, na kraju je ipak završilo očekivano. Hokejaši Kanade po 28. put su osvojili naslov svjetskog prvaka. U finalu su savladali Njemačku 5:2, koja je držala priključak pune dvije trećine. Čak su i dva puta vodili. Pa je sve nekako mirisalo na moguće iznenađenje.

John Jason Peterka je u osmoj minuti pogodio za vodstvo Njemačke, da bi tri minute poslije Samuel Blais izjednačio, Njemačka je do novog vodstva došla u 34. minuti golom Daniela Fischbucha, a u 38. minuti je Lawson Crouse iskoristio igrača više za Kanadu i pogodio za 2:2. I onda je došla treće dionica u kojoj su Kanađani preuzeli stvari u svoje ruke.

Samuel Blais je u 45. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici donio prvo vodstvo najtrofejnijoj reprezentaciji svijeta. Kapetan Tyler Toffoli je u 52. minuti pogodio za 4:2, dok he konačnih 5:2 postavio je Scott Laughton u 59. minuti, kad su Nijemci povukli golmana s leda.

Njemačka je iznenađujućim pobjedama protiv Švicarske i reprezentacije SAD-a došla do svog prvog finala, čime je ostvarila najveći rezultat svoje države u modernom hokeju, a na pobjedničkom postolju se našla i Latvija, koja je tako postala 12. reprezentacija u povijesti s odličjem na svjetskom prvenstvu elitne divizije.

Duel između Latvije i SAD je odlučen tek nakon produžetka. Latvija je vodila golom Bukartsa ali je uzvratio Grimaldi. Jaks je osigurao novo vodstvo Latvije, koje je anulirao opet Grimaldi. U 47. minuti,
Coronato pogađa i Amerikanci prvi put vode, ali Rubins golom odvodi utakmicu u produžetke. Nakon minute i 22 sekunde igre Rubins je savladao DeSmitha.

Njegov kolega na drugoj strani Arturs Silovs, vratar latvijske reprezentacije, proglašen je najkorisnijim igračem turnira. U najboljoj postavi turnira su se našli golman Silovs, bekovi Weegar i
Seider, te krila Peterka, Grimaldi i Kubalik.

Kopirati
Drag cursor here to close