Osvojio četvrto zlato

Junak igara Johannes Thingnes Boe

"Sada mogu da se opustim. Osjećam se dobro. Želio sam zlato u štafeti i pojedinačno, tako da sam oduševljen. Vidjeli smo neke lude, lude trke", kaže Johannes Thingnes Boe
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2022. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norvežnin Johannes Thingnes Boe pobjednik je biatlonske utrke na 15 km s masovnim startom osvojivši rekordno 15. zlatno odličje za Norvešku na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Norvežani su prije četiri godine u Pjongčangu osvojili 14 zlatnih medalja i to im je do sada bio rekord, koji su dijelili s Njemačkom i Kanadom. Nijemci su 14 zlata osvojili također u Pjongčangu, dok je Kanada 14 zlata osvojila 2010. u Vancouveru.

"Razmišljao sam o tome tokom posljednjeg kruga, kako bi bilo cool donijeti svojoj zemlji 15. zlato", priznao je Thingnes Boe.

Nakon Boeova trijumfa Norvežani su u Pekingu stigli do rekordnog 15. zlata pri čemu šestog u biatlonu. Četvrto je to zlato u Pekingu za Johannes Thingnes Boea koji je slavio i u sprintu, te muškoj i mješovitoj štafeti, a ima i broncu u pojedinačnoj utrci.

"Takmičenje je prošlo bolje nego što sam očekivao. Sada mogu da se opustim. Osjećam se dobro. Želio sam zlato u štafeti i pojedinačno, tako da sam oduševljen.

Vidjeli smo neke lude, lude trke. I ljudi koji obično ne gledaju zimske sportove i Zimske olimpijske igre, gledali su ova takmičenja. Mislim da je biatlon dobio nove fanove

Boe je slavio premda je imao četiri promašaja, ali je na koncu bio najbrži s rezultatom 38:14.4. Srebro je osvojio Šveđanin Martin Ponsiluoma koji je imao dva promašaja manje, ali i 40.3 sekunde zaostatka.

Za Ponsiluomu, svjetskog prvaka iz Pokljuke u sprintu, prva je to olimpijska medalja u karijeri.

Treći je bio Norvežanin Vetle Sjaastad Christiansen s tri promašene mete i više od minuta zaostatka. Christiansen ima i zlato u štafeti 4x7.5 km.

Francuz Quentin Fillon Maillet, koji je u Pekingu osvojio pet medalja, na koncu je bio četvrti nakon što je na zadnjem pucanju promašio tri mete.

Kopirati
Drag cursor here to close