Bronce stižu u Mostar!

Josip Bevanda i Marko Bošnjak treći na Balkanu

Josip Bevanda je osvojio broncu u juniorima dok je Marko Bošnjak osvojio broncu u uzrastu mlađih kadeta.
Sport / Ostali sportovi | 26. 11. 2023. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu se ovaj vikend održavaju dva velika događaja: Balkansko prvenstvo i Balkanski kup u taekwondo-u.

Sudjeluje oko 1400 natjecatelja iz 11 država Balkanske regije a mostarski Taekwondo klub Cro Star je i ove godine postigao izvrsne rezultate.

Josip Bevanda je osvojio broncu u juniorima dok je Marko Bošnjak osvojio broncu u uzrastu mlađih kadeta.

"Josip i Marko su bili odlični. Osvojili su brončanu medalju zlatnog sjaja. Josip je tek prva godina u juniorima i njegova kategorija je na svim turnirima jaka a konkurencija brojna. Prošao je tri kola s izvrsno odrađenim borbama protiv teških protivnika, a izgubio je u četvrtom kolu od Crne Gore. Marko je prošao dva kola te je u borbi za srebro izgubio od predstavnika BiH. Moram istaknuti da je Josip jedini predstavnik Bosne i Hercegovine koji je osvojio medalju u njegovoj kategoriji", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Foto: PR / Josip Bevanda

Josip Bevanda je nastupio za reprezentaciju Bosne i Hercegovine a Marko je tek u uzrastu mlađih kadeta no bilježi velike uspjehe.

Marko Bošnjak je u 2023. godini do sada osvojio 10 zlatnih, 3 srebrne i 4 brončane medalje te je bio proglašavan za najboljeg natjecatelja turnira na kojima je nastupao.

Josip Bevanda je aktualni viceprvak Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, nastupao je u nekoliko različitih zemalja u kojima se često okitio zlatnom medaljom.

"Josip Bevanda i Marko Bošnjak su ispunili očekivanja, jer nakon iznimno uspješne godine smatrali smo da mogu postići uspjeh i na Balkanskom prvenstvu. To je za njih obojicu prvi baš veliki turnir a važan je za stjecanje iskustva", dodala je trenerica.

Balkansko prvenstvo je održano u sportskoj dvorani Goran Čengić u Sarajevu na šest borilišta s elektronskom opremom Daedo.

Članovi mostarskog Taekwondo kluba Cro Star i dalje nastavljaju s pripremama za nadolazeće Prvenstvo Herceg Bosne.

Foto: PR / Marko Bošnjak
Kopirati
Drag cursor here to close