Veliko poniženje nakon sjajne karijere

Jedna, druga, treća žena, danas više Becker nema ništa

"Bio sam tenisač i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam poslije igračke karijere ovisio o savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete. Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune" rekao je Becker.
Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2022. u 10:25 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osvojio je 49 turnira, dva puta Australian Open, tri puta Wimbledon, jednom US Open. Jedino nikada nije uspio nešto napraviti na Roland Garrosu. Tamo nije uspio doći do finala, tri puta je zapeo u polufinalu. Dva puta je uzeo Davis Cup, čak je u Barceloni sa Stichom bio zlatni u konkurenciji parova. Samo od turnirskih nagrada i sponzora zaradio je preko 55 milijuna eura.

Naravno da se u ovakvim situacijama ljudi pitaju, gdje je mogao i kako potrošio silne novce. Pa u Beckerovom slučaju dobar dio je otišao na žene!

Angela Ermakova, Ruskinja koja je u to vrijeme bila nepoznata. Kasnije će postati manekenka i model. S njom je Boris "zaglavio" u hotelskom spremištu za metle. Dok je prva supruga Barbara bila u bolnici nakon što je rodila drugo dijete. Barbara je tražila i dobila razvod. I nije samo razvod već i nekih 15-tak milijuna eura. Tražila je nešto i Angela, puno manje, ali i ona je uzela lijepu cifru - tri milijuna eura.

Dugo vremena pisalo i špekuliralo kako je ustvari u sve upletena mafija, ona ruska koja je navodno preko atraktivne konobarice ucjenjivala tenisača. Opet neki su išli toliko daleko tvrdeći kako je Ermakova sama sebe oplodila zadržavši Beckerovo sjeme nakon oralnog seksa.

I tako redom. Kratko bio zaručen za Alessandru Meyer Wölden, čiji je otac bio njegov menadžer, pa onda oženio nizozemsku manekenku Sharlely Kerssenberg s kojom ima sina Amadeusa. Iz svake od tih veza, brakova, Becker je izlazio nešto lakši. Ne, nije išao na dijetu, nije mršavio.

Onda su krenuli i problemi sa zakonom. Povukao iz tenisa 1999. godine, a onda je tri poslije završio na sudu. Onaj u Munchenu ga je 2002. godine osudio na dvije godine uvjetne kazne i novčanu kaznu od 500.000 eura za poreznu utaju oko 1,7 milijuna eura. Imao je problema i u Španjolskoj. Uglavnom novci su se trošli. Nešto morali uzeti i razni menadžeri.

"Bio sam tenisač i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam poslije igračke karijere ovisio o savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete. Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune" rekao je Becker koji je čini prošao skori identičan put kao i slavni Björn Borg. Danas kako kaže njegov odvjetnik Jonathan Laidlaw nema više ništa.

I ne samo to, mora u zatvor, što je možda i najveće poniženje.
"Boris bukvalno više nema ništa. Ovaj proces ga je uništio, u potpunosti. Upropastio je bilo koju mogućnost da nešto radi u budućnosti, da zaradi na neki način novac. Skupo je platio cijenu kako za loše vođenje svojih finansijskih poslova, za koje naravno nema nikoga da krivi osim sebe, tako i za neke druge poteze. Javno je ponižen" pojasnio je Laidlaw.

Kopirati
Drag cursor here to close