Nije se izvukao

Konačni slom, Becker mora u zatvor

Netko će reći kako je dobro i prošao s obzirom da je Beckeru prijetila kazna od sedam godina zatvora, s tim da će nakon današnje presude "Boom Boom" Becker kako su ga nekada zvali u zatvoru provesti pola od dosuđenog vremena
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2022. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boris Becker se nije ovaj put izvukao. Ovaj legendarni njemački tenisač osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog prijevare u osobnom bankrotu. Tako je presudio sud u Londonu nakon procesa koji je nudio 20 točaka optužnice kojima je britansko pravosuđe teretilo Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina. Netko će reći kako je dobro i prošao s obzirom da je Beckeru prijetila kazna od sedam godina zatvora, s tim da će nakon današnje presude "Boom Boom" Becker kako su ga nekada zvali u zatvoru provesti pola od dosuđenog vremena, odnosno jednu godinu i tri mjeseca.

Kao što je poznato javnosti, Becker je proglasio osobni bankrot 2017. godine, ali je onda propustio poštovati naredbe za otkrivanje financijskih podataka. Istovremeno, u optužbi protiv njega stoji i da je skrivao imovinu od stečajnih izvršitelja u Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Prema procijenama tužiteljstva, Becker je prevario nadležne za 2.5 milijuna funti. To uključuje bankovni zajam od 825.000 eura uz kamate, skrivanje dionica u jednoj tehnološkoj tvrtki u vrijednosti od 75.000 eura, prikrivanje vlasništva nad kućom vrijednom nešto više od 1 milijun funti u kojoj živi njegova majka, kao i prenošenje iznosa od 390.000 funti na druge osobe.

Sud u Munchenu je 2002. osudio Beckera na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1.7 milijuna eura. Becker je proglasio bankrot prije pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procijenjeni na do 50 milijuna funti.

Kopirati
Drag cursor here to close