Prijeti mu sedam godina zatvora

Beckera čekaju 27 točaka optužnice

"Ja sam pozitivna osoba i vjerujem u englesko pravosuđe. Da, napet sam i nervozan, ali to je to. Ne paničim. Uspjeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Mallorci kako bi u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci", kaže Becker.
Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2022. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča nije nova, traje već od određeno vrijeme. Boris Becker ima velike financijske probleme. Još ranije je objavio osobni bankrot prije četiri godine, a većinu svog novca spiskao lošim ulaganjima u projekte koji se ili nisu isplatili ili uopće nisu pokrenuti, nešto i na žene. No, kako bi izbjegao totalnu propast Becker je 2017. godine od svog poslovnog partnera i tada još bliskog prijatelja Hansa-Dietera Clevena posudio oko 38 milijuna eura.

Tim je novcem Becker namjeravao podmiriti barem dio dugova koji su, kako je kasnije sudskim vještačenjem dokazano, dosegnuli čak 61 milijun eura!

Međutim, nakon proglašenog bankrota, Boris je namjerno ili ne propustio poštovati naredbe za otkrivanje financijskih podataka. Usto, u optužbi protiv njega stoji i da je skrivao imovinu od stečajnih izvršitelja u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Na saslušanju u švicarskoj Laussanei Becker se izjasnio da nije kriv, kako zbog navedenog u optužnici, tako ni zbog samog bankrota u kojeg je upao prije pet godina. A optužbi na Beckerov račun nije malo. Dapače, čak 24 su sporne točke zbog kojih će legenda svjetskog tenisa morati pred razne sudove. Navodi se da je skrivao podrijetlo svoje imovine, a ukoliko se sve to i dokaže, prijeti mu čak sedam godina zatvora.

"Ja sam pozitivna osoba i vjerujem u englesko pravosuđe. Da, napet sam i nervozan, ali to je to. Ne paničim. Uspjeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Mallorci kako bi u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci.Bio sam tenisač i nisam studirao administraciju ili pravo. Zato sam poslije igračke karijere ovisio o takozvanim savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete. Napravljeno je mnogo grešaka i još plaćam račune", kaže Becker koji je tijekom karijere osvojio 49 turnira, između ostalih tri puta Wimbledona, po jednom Australian i US Open.

Početkom 1991. godine, zvanično je bio najbolji igrač svijeta. Benedicte Courtin, Barbara Feltus, Angela Ermakova, Alessandra Meyer-Wölden, Sharlely "Lilly" Kerssenberg, Layla Powell, su žene, manekenke, koje su se povezivale i sa kojima je Becker imao afere. Barbara Feltus je bila s Beckerom u braku službeno do početka 2001. godine. Na kraju je Barbara bila samo jedna u nizu koja je uzela nešto love od Borisa, sudskom nagodbom 14,4 milijuna dolara.

Suđenje po svim točkama optužnice počinje 21. ožujka na Southwark Crown Court sudu u Londonu.

Kopirati
Drag cursor here to close