Kao udarač vrijedan 333 milijuna dolara, kao bacač 230 milijuna

VIDEO I Japanac koji vrijedi 600 milijuna dolara

"Raditi samo jedno, a ne drugo, ne čini mi se prirodnim. Pretpostavljam da je to dostignuće – radim ono što drugi ne rade. Ali, za mene je ovo sasvim normalno", rekao je jednom prilikom Ohtani.
Sport / Ostali sportovi | 21. 06. 2023. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci se u sportu često znaju razbacivati novcem. Nekada s pokrićem, nekada bez. Ipak, u većini slučajeva znaju što rade. Shohei Ohtani je nova zvijezda u usponu. Japanac koji je jednako sjajan kako se to kaže u bacanju i udaranju.

Posljednji MLB igrač koji je bio istinski dominantan i u bacanju i udaranju lopti bio je lično George Herman, koji je igrao u oba smjera ozbiljno dvije godine početkom 20. vijeka. Tamo 1918.

Zato nije ni čudo što se ogromni novci spominju kada je u pitanju Ohtani. Koji je pažnju skrenuo na sebe kad je o klinac od 18 godina na srednjoškolskom prvenstvu Japana bacio lopticu 160 kilometara na sat. Ohtani je najavljivao svoj dolazak u MLB direktno iz srednje škole, ali to nije napravio.

Već je ostao igrati u Japanu gdje je baseball sport broj jedan. Hokkaido Nippon-Ham Fighters su bili njegova momčad. Imao je ugovor na milijun dolara i 150.000 dolara godišnje plaće, ali i ono što je puno važnije mogućnost da igra u dva pravca. Jednako dobro. Oni koji su ga gledali prvo su vidjeli kako sjajno udara svaku lopticu, a kada je počeo da baca onda su ostali u čudu. U MLB je kao 23-godišnjak došao 2018. godine, zbog čega je upao u kvotu stranaca koje se manje plaća.

Video: Shohei Ohtani

Dobio je 2.3 milijuna dolara za potpis ugovora u prosincu 2017. od Los Angeles Angelsa a u prvih pet sezona zaradio je samo 9.7 milijuna dolara. Ove sezone zaradit će 30 milijuna dolara i još 40 na ime sponzorskih ugovora.

"Udaranje i bacanje, to je jedini baseball koji znam. Raditi samo jedno, a ne drugo, ne čini mi se prirodnim. Pretpostavljam da je to dostignuće – radim ono što drugi ne rade. Ali, za mene je ovo sasvim normalno", rekao je jednom prilikom Ohtani.

Japanac ima 28 godina, sljedeće godine postaje free agent i prema tvrdnjama pojedinih portala u Americi, može dobiti ugovor na deset godina. Kao udarač vrijedan 333 milijuna dolara, kao bacač 230 milijuna. Ukupno 563 milijuna dolara, a jedan agent rekao je da će dobiti ugovor na 12 godina vrijedan 600 milijuna dolara.

"On je jednorog, igrač kakav se nikad više neće pojaviti u bejzbolu. To je nešto neviđeno. Uopće ne sumnjam da će biti najplaćeniji igrač u povijesti baseballa, a vjerojatno i šire. Nema rasprave oko toga", rekao je bacač Los Angeles Dodgersa Clayton Kershaw.

Kopirati
Drag cursor here to close