Kao 53. igračica svijeta

Iznenađenje, Collins osvojila Miami

Collins je postala najslabije rangirana tenisača koja je osvojila ovaj turnir nakon Naomi Osake 2022. godine koja je tada bila 57. na svijetu.
Sport / Ostali sportovi | 31. 03. 2024. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanka Danielle Collins najavila je povlačenje na kraju ove godine. Vjerojatno nije ni sama očekivala da recimo u Miamiju može otići do kraja. Osvojiti turnir. Doći do svoje treće titule u karijeri, nedvojbeno najveće. Prije dolaska u Miami, bila je 53. igračica svijeta, sada je 22.

Tko zna, možda svoju odluku promjeni, ako eventualno u nastavku sezone ostane u istom ritmu.

U finalu je Collins nadigrala Elenu Rybakinu u dva seta 7-5, 6-3. Jedan break u prvom setu smo vidjeli u ovom finalu. Onaj u samoj završnici seta. U drugom dosta preokreta. Rybakina je nadoknadila 0-2, ali je onda opet posustala u osmom gemu. Rybakina je posljednjem gemu imala dvije break lopte, Collins je iskoristila četvrtu. Collins je postala najslabije rangirana tenisača koja je osvojila ovaj turnir nakon Naomi Osake 2022. godine koja je tada bila 57. na svijetu.

"Nevjerojatno je da sam igrala na ovakvoj razini dva tjedna. Sve je bilo kao san. Bilo je nevjerojatno izaći na teren i osjećati se kao
da igrate pred tisućama svojih prijatelja. Ovo je prosto bilo nadrealno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan", rekla je Collins.

Kopirati
Drag cursor here to close