Ima 43 godine i gomilu ozljeda iza sebe

Izgubila jeste, ali Venus ne odustaje lako

Prvi dan tradicionalno trećeg Grand Slama u sezoni donio je jednu od najtužnijih scena ikada viđenih u bijelom sportu
Sport / Ostali sportovi | 04. 07. 2023. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wimbledon je u singlu osvajala pet puta. Posljednji put je bila u finalu 2017. godine. Od trenutka kada je objavila kako boluje od Sjögrenovog sindroma, autoimune bolesti koja može da izazove bol u zglobovima, izgubila je u prvom kolu na 10 od posljednjih 15 Grand Slam turnira. Od 2021. godine je odigrala samo 22 meča, sada je bila najstarija igračica na turniru, s 43 godine, kao četvrta najstarija koja se takmičila u glavnom ždrijebu na Wimbledonu ikada.

S druge strane je bila Elina Svitolina koja je imala dvije godine kada je Venus prvi put igrala na Wimbledonu, 5 kada je Venus prvi put osvojila turnir 2000. godine. Na terenu se Venus pojavila s bandažom na koljenu, ali je u početku izgledala dosta dobro. Break za 2-0, ali se Svitolina vratila. Na jednoj kratkoj loptici, Venus se poskliznula. Jezivi krik je zaparao nebo iznad centralnog terena. Liječnička pomoć je pružena, Venus je nastavila meč, ali je na kraju izgubila 4-6, 3-6.

Meč lopta je bila sporna, hrvatska sutkinja Marija Čičak dodijelila je poen Ukrajinki i samim time meč je bio završen. To se, naravno, nije svidjelo Williams koja je očekivala da će se poen ponoviti, na kraju se cinično nasmijala te nije ni htjela pružiti ruku Čičak na odlasku.

"Trenutno sam pomalo u šoku. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Bizarno je. Posebno je teško prihvatiti nakon svih ozljeda koje sam imala u karijeri. Nisam sigurna što sam napravila, vidjet ću kasnije. Znala sam da će trava biti skliska, da se nešto može dogoditi u jednom trenutku. Ja sam na početku ubijala svoju protivnicu, onda je mene ubila trava", istakla je Venus Williams nakon poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close